Deşi avem doar 30% din norma europeană de spaţiu verde per locuitor

FOTO: Bălării de peste 2 metri pe spaţii verzi din oraş. Vedeţi un teren din CUG!

marți, 15 septembrie 2015, 17:16
2 MIN

Un astfel de loc dezolant se află pe un teren de fotbal situat la stradă, lângă blocuri, în capăt CUG.

Bruma de spaţii verzi din oraş ajunge să semene a pârloagă. La ieşirea din municipiu din capăt CUG, un fost teren de joacă, dotat inclusiv cu porţi de fotbal, a fost părăsit complet de municipalitate. Scaieţii sunt înalţi de peste doi metri, iar terenul este plin de bălării. Aceasta deşi, cu un minim de întreţinere, el ar putea fi util pentru copiii din zonă. Culmea, terenul are deschidere la şoseaua Nicolina, nefiind vorba de un cotlon pierdut printre blocuri.

„Am notat amplasamentul terenului. Vom verifica situaţia acelui teren şi vom lua măsurile necesare pentru salubrizare şi amenajare. Aceasta dacă, fireşte, el aparţine domeniului public“, a declarat directorul SC Servicii Publice SA, Laurenţiu Ivan.

Conform precizărilor acestuia, numeroase terenuri din cadrul municipiului, care ar putea fi amenajate ca spaţii verzi, au fost retrocedate şi abandonate de noii proprietari. Aceasta în condiţiile în care ieşenii beneficiază de doar 8 mp de spaţii verzi pe cap de locuitor, faţă de o normă europeană de 26 mp/locuitor.

„S-a întâmplat relativ des ca oamenii noştri să intre pe un teren spre a-l amenaja şi să se trezească pe cap cu proprietarii, întrebându-i ce caută acolo. Nu toate proprietăţile sunt delimitate şi marcate corespunzător. Anul trecut am vrut să amplasăm bradul de Crăciun din Păcurari pe un teren de lângă Lukoil, pentru că esplanada Mimoza era încă în şantier. A apărut imediat o persoană cu scandal, că de ce intrăm pe terenul ei, că vrea scutire la impozit zece ani în schimbul permisiunii de amplasare a bradului. Noroc că ne-am lămurit până la urmă că terenul aparţinea de fapt altcuiva şi n-am mai avut nicio problemă“, a spus Ivan.

 

Comentarii