FOTO Casa hidroelectrică a viitorului: transformă valurile în energie

joi, 18 septembrie 2014, 13:37
1 MIN

Designerul Margot Krasojević a dezvăluit planurile unei case futuriste, hidroelectrice, care arată ca un arici de mare ţepos (de altfel, vietatea a stat la baza inspiraţiei designerului) şi pare o bucată desprinsă din pierduta Atlantidă, care iese la suprafaţă din valuri.

Casa (numită Hydroelectric Tidal House) foloseşte energia solară şi valurile pentru a produce electricitate. Clădirea a fost gândită pentru zona Cape Town şi este alcătuită din două structuri de tip scoică: una fixă, exterioară, care ancorează casa pe plajă şi o unitate mobilă, interioară, legănată de valuri. Partea exterioară este îmbrăcată în beton şi leagă casa de mal cu ajutorul unei fundaţii de nisip. Pe exterior, celule solare stau aliniate pentru a colecta energia solară. Dar casa va fi în principal alimentată de energia obţinută din valuri, scrie totb.ro.

Pentru a profita cât mai mult de acest tip de energie, structura casei este poroasă, permiţând prezenţa mai multor canale prin care apa să circule. Casa are un sistem electromagnetic de turbine, care foloseşte magneţi de un anumit tip şi cupru pentru a induce curentul electric, când vin valurile. Casa este locuibilă: în interior, are trei module care pot fi schimbate şi mutate în funcţie de necesităţile locatarilor.

Mai multe detalii: Margot Krasojević

 

Comentarii