Golanii interlopi din Iaşi, care au urmărit şi bătut un şofer, în libertate. Au fost apăraţi de lege

sâmbătă, 18 iulie 2015, 01:56
3 MIN
 Golanii interlopi din Iaşi, care au urmărit şi bătut un şofer, în libertate. Au fost apăraţi de lege

Bogdan Corduneanu şi Gabi Ciprian Gentimir au stat o seară în arest. Vasluianul Gentimir este un recidivist violent. Poliţiştii susţin că nu au cadru legal ca să propună arestul preventiv: infracţiunea are o pedeapsă mică în Codul Penal

 

Interlopii care au bătut un ieşean în trafic au fost eliberaţi din arest încă de joi seara, iar poliţiştii nu au mai solicitat prelungirea arestului. Poliţiştii spun că nu au cadru legal. “Pentru infracţiunea care a fost comisă, pedeapsa este patru ani de închisoare. Pentru ca să facem cerere pentru a prelungi arestul, codul penal prevede că pedeapsa să fie mai mare de patru ani”, au precizat reprezentanţi din Inspectoratul Judeţean de Poliţie.
 
Bogdan Corduneanu şi interlopul din Vaslui, Gabi Ciprian Gentimir, protagoniştii bătăii care a avut loc marţi seara, au stat în arest 24 de ore. Ei sunt cercetaţi în libertate pentru infracţiunile de violare de domiciliu şi lovire sau alte violenţe. Marţi seara, în jurul orei 20, şoferul unui Fiat Ducato a avut “şansa” de a se intersecta cu un Ford Focus, pe Calea Galata, în care se aflau doi fraţi din familia Corduneanu, un interlop din Vaslui şi un alt apropiat al acestora.
Între şoferii celor două autoturisme a izbucnit o ceartă. În urma acesteia, şoferul Fiat-ului a fost lovit cu palmele şi picioarele, apoi a fost urmărit până la domiciliu, pe strada Arhitect Berindei. Bogdan Corduneanu şi cu Gentimir au intrat în curtea casei ieşeanului, unde au fost întâmpinaţi de fratele şoferului şi încă un alt tânăr. Gentimir şi cu Corduneanu l-au lovit pe fratele şoferului cu un pumn în plex, apoi l-ar fi lovit în cap cu o bâtă. Celălalt a “încasat” şi el palme şi şuturi. Ei au sunat la 112, dar, până a sosit poliţia, interlopii au dispărut.
 
Miercuri, poliţiştii au dat de urma celor doi bătăuşi, iar Gentimir şi Corduneanu s-au prezentat singuri la poliţie cu avocaţii, unde au fost reţinuţi şi băgaţi în arest pentru 24 de ore. Interlopul din Vaslui, Ciprian Gentimir, poreclit "Şchiopu", a ieşit din închisoare în urmă cu câţiva ani. El a fost arestat în august 2008 pentru tentativă de viol după ce în noaptea de 21 spre 22 iulie 2008 a sechestrat o tânără pe care a violat-o.
 
Între timp, victima şi-a schimbat declaraţia precizând că violul a fost de fapt un act sexual realizat cu consimţământ. Totuşi, judecătorii l-au condamnat la şapte ani de închisoare pentru lipsire de libertate. De asemenea, Gentimir fusese cercetat şi pentru un furt. În 2006, el a intrat cu forţa într-o casă peste nişte tineri şi a furat o cameră video. De asemenea, în 2007, el a fost implicat într-o bătaie, dar după câteva zile victimele şi-au retras plângerile. Clanul Cordunenilor şi-a câştigat de-a lungul anilor reputaţia de interlopi violenţi. Aceştia s-au făcut “remarcaţi” prin bătăi în cluburi, agresiuni în plină stradă, intimidări, recuperatori, trafic de persoane, de droguri şi arme.
 
CITEŞTE ŞI:

În zona Galata, Bogdan Corduneanu a luat la palme şi şuturi un tânăr care i-a atras atenţia că are prioritate. Cum acesta a reuşit să plece, Corduneanu şi alţi interlopi care îl însoţeau în maşină au început să-l urmărească. L-au ajuns în curtea casei şi l-au luat la bătaie pe el, dar şi pe cei care au încercat să-l apere

 
 
 
 

 

Comentarii