De Business

Punem punctul pe știi

Iaşul are opt nominalizări la competiţia campioni în regiunea de Nord Est

vineri, 20 noiembrie 2015, 02:50
2 MIN
 Iaşul are opt nominalizări la competiţia campioni în regiunea de Nord Est

Iaşul are opt nominalizări la diferite categorii ale concursului „Campionii Regio Nord – Est 2007 – 2013”, organizat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Nominalizările pot fi votate pe site-ul inforegionordest.ro la rubrica noutăţi, prin completarea unui chestionar, până pe data de 23 noiembrie, ora 17.00. 

„Pentru fiecare categorie, au fost formulate câte trei nominalizări de către Organismul Intermediar pentru POR. La baza acestor propuneri au stat criterii legate de finalizarea implementării tuturor acţiunilor planificate, îndeplinirea indicatorilor de rezultat, relevanţa proiectului faţă de obiectivul Programului şi impactul generat asupra comunităţii”, potrivit unui comunicat al ADR Nord Est.  La categoria „Cel mai mândru oraş, prin Regio transformat” există două subcategorii, municipii reşedinţă de judeţ şi municipii, însă doar la a doua subcategorie a fost nominalizat oraşul Paşcani cu Planul Integrat de Dezvoltare Urbană prin care sunt derulate patru cotnracte de investiţii în valoare totală de 28,75 milioane lei. La categoria „Drumurile noastre toate” a fost nominalizat proiectul modernizării drumului judeţean Iaşi – Botoşani în valoare de 82 milioane lei, Consiliul Judeţean Iaşi fiind beneficiarul proiectului.

Omul de afaceri Bogdan Piţigoi are două nominalizări la categoria „Antreprenor dezvoltator” cu proiectele Centrul de Sprijinire şi Dezvoltare a Afacerilor IDEO în valoare de 35,5 milioane lei şi Parcul logistic SOLO în valoare de 28,77 milioane lei. Iaşul mai figurează cu nominalizare la categoria „Bucuroşi de oaspeţi – structuri de cazare” cu singurul hotel de cinci stele, Pleiada Boutique, modernizat cu 18 milioane lei prin firma Auto Gas. Primăria Iaşi este nominalizată ca fiind una din cele mai active unităţi administrativ teritoriale, în timp ce societăţile Sit Trader Pro (dezvoltarea activităţii de producţie cu 880.000 lei) şi Adservio Social Inovation (dezvoltare şi inovare cu 888.000 lei) sunt singurele nominalizări la Cea mai inovativă societate comercială.

Ultima nominalizare, la categoria „Cel mai de succes parteneriat”, aparţine proiectului de modernizare a Mănăstirii Golia – etapa a doua, realizat de Primăria Iaşi şi Consiliul Judeţean Iaşi cu peste 25 milioane lei. La categoriile „Însănătoşire grabnică”, „Din grijă pentru oameni”, „Şcoala te face om. Regio îţi face şcoală”, „Din ruine, strălucire”, „Bucuroşi de oaspeţi – structuri de agrement” şi „Mic întreprinzător, dar cu ambiţii mari”, judeţul Iaşi nu are nicio nominalizare.  

 

Comentarii