De Business

Punem punctul pe știi

Ieşenii pot cere bani de la stat pentru panouri solare

marți, 04 octombrie 2016, 01:50
2 MIN
 Ieşenii pot cere bani de la stat pentru panouri solare

Ieşenii interesaţi să acceseze programul „Casa Verde Clasic” îşi pot depune dosarul la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) începând cu data de 10 octombrie. „Suma alocată judeţului Iaşi în cadrul programului este de 2.303.037 lei. Prin Programul Casa Verde Clasic, ieşenii pot beneficia de finanţare prin Administraţia Fondului pentru Mediu pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă.

Echipamentele finanţate prin programul menţionat sunt panourile solare şi pompele de căldură, cuantumul finanţării nerambursabile prin AFM fiind în funcţie de tipul instalaţiei, astfel: până la 3.000 lei pentru instalarea panourilor solare nepresurizate, până la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare presurizate, respectiv maximum 8.000 lei pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer”, a transmis Bogdan Davideanu, directorul executiv APM. Dosarele de finanţare se vor depune personal la sediul instituţiei din Calea Chişinăului nr. 43 (fosta cantină Tehnoton) de luni până joi, în intervalul orar 9-15, respectiv vinerea, între orele 9-12, în forma specificată în ghid (legat, paginat şi opisat, într-un singur exemplar, în plic).

Perioada de depunere a dosarelor este 10-24 octombrie 2016. Ghidul de finanţare precum şi anexele acestuia se găsesc şi se pot descărca de pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, www.afm.ro, la secţiunea „Casa Verde Clasic”. 

Comentarii