De Business

Punem punctul pe știi

Insolvenţa unei mari companii ieşene face victime colaterale

joi, 05 noiembrie 2015, 02:50
2 MIN
 Insolvenţa unei mari companii ieşene face victime colaterale

Societatea Security Force, deţinută de Puiu Constantinescu, va fi lichidată din cauza datoriei neplătite de către Fortus SA.

Firma de pază Security Force, deţinută de Puiu Constantinescu, va fi lichidată din cauza datoriei neplătite de către combinatul ieşean Fortus SA. Lichidatorul judiciar al firmei, Adrian Ababei, a trimis un raport judecătorului sindic în care arată că a vândut toate bunurile societăţii şi aşteaptă doar recuperarea creanţei înscrise în tabelul creditorilor insolventei Fortus SA.

Potrivit planului de reorganizare al Fortus, datoria către Security Force ar trebui plătită în ultimul trimestru al planului de reorganizare, însă acest grafic de plată este aproape imposibil de respectat având în vedere că societatea nu şi-a respectat nici plăţile programate pentru perioada anterioară. „Curtea de Apel Tg. Mureş, la termenul din 30.10.2015 a admis recursurile formulate împotriva hotărârii prin care SC Fortus SA a intrat în faliment. Instanţa de control a păstrat calitatea procesuală activă a debitorului nostru şi a respins excepţia privind autoritatea de lucru judecat. Întrucât bunurile debitorului au fost deja valorificate iar sumele astfel obţinute au primit aprobarea din partea instanţei pentru a fi distribuite (plăţile fiind efectuate la acest moment), activitatea lichidatorului va consta în efectuarea demersurilor legale privind recuperarea creanţei de la SC Fortus SA. Pentru termenul din 18.11.2015, rugam instanţa să acorde un nou termen în vederea derulării activităţilor specifice privind recuperarea sumelor datorate de către SC Fortus SA în beneficiul SC Security Force SRL”, a scris Ababei în raport. Security Force, fostă firmă de pază a societăţii Fortus, a obţinut sentinţă favorabilă de la Tribunalul Mureş de două ori când a cerut inrarea Fortus în faliment, însă sentinţele au fost casate la instanţa superioară.

Security Force are de recuperat de la combinatul ieşean peste 610.000 lei, deşi pretenţiile sale au fost de 750.000 lei. La aceeaşi adresă cu Security Force funcţionează o altă firmă a lui Puiu Constantinescu, Nord Est Security Force, pe care a fost mutată activitatea încă din 2013. În 2014, firma a avut afaceri de 3,45 milioane lei şi profit de 296.000 lei cu circa 200 de salariaţi.  

 

Comentarii