Între noi, moldovenii!

sâmbătă, 10 decembrie 2016, 02:43
3 MIN
 Între noi, moldovenii!

 

Astăzi, de la ora 18:00, FC Botoşani – CSM Politehnica Iaşi, în etapa a XX-a a Ligii I de fotbal
 
 
Singurele echipe de fotbal din Moldova care joacă în Liga I se confruntă astăzi într-un meci care aprinde orgolii mari. Tonul a fost dat de la vârf, finanţatorul gazdelor, Valeriu Iftime şi preşedintele ieşenilor, Florin Prunea, s-au contrat puternic în ultima perioadă, tirul ultimului fiind mult mai acid. De pe băncile tehnice au venit declaraţii calme, însă ferme, atât Leo Grozavu cât şi Eugen Neagoe anunţând că vizează victoria. Pe aceleaşi coordonate s-au poziţionat şi jucătorii, cu menţiunea faptului că Branko Grahovac a recunoscut că şi un punct ar fi bun. Nu de aceeaşi părere este şi Prunea: “Un punct ar fi bun doar pentru orgoliu. La situaţia din clasament şi ţinând cont de faptul că zestrea actuală de puncte se înjumătăţeşte după terminarea sezonului regulat, nu trebuie să ne gândim decât la victorie”.
Oaspeţii au primit şi o injecţie de moral ieri, când Fundaţia Sportului Ieşean a virat către CSM Poli 400 000 de lei din milionul promis, capii clubului făcând demersurile necesare pentru a achita imediat jucătorilor unul dintre salariile restante, cel pe luna septembrie. După cum v-am informat, ieşenii au ceva veşti bune şi din privinţa lotului, foştii accidentaţi Bosoi, Mitic, Ştefănescu şi Caparco făcând ieri deplasarea spre Botoşani. Nu acelaşi lucru se poate afirma despre gazde, care au anunţat că nu se pot baza pe Fülöp, Bordeanu, Matulevicius şi Albuţ, lista absenţilor oaspeţilor cuprinzându-i pe Hotoboc, Târşa şi Chelaru.
Gazdele vor să folosească la maximum atuurile pe care le au la dispoziţie, terenul propriu şi publicul, şefii clubului hotărând ca un bilet de intrare să coste 10 lei, sub preţul folosit la alte partide din acest sezon. În plus, Grozavu a făcut apel la mai multe elemente, tradiţie, orgoliu, în discursul dinaintea meciului: “Nu am pierdut niciodată împotriva Iaşului şi mi-aş dori să fie la fel şi acum. Vom face totul să câştigăm. Dacă băieţii vor avea orgoliu, vom face o partidă bună. Dacă vom avea şi şansă, care ne-a lipsit în ultima perioadă, vom câştiga”.
Neagoe, în schimb, speră ca gazdele să bifeze al şaselea meci consecutiv fără gol marcat, iar Iaşul să se elibereze astfel de complexul Botoşani din acest sezon, în care formaţia din nordul Moldovei s-a impus atât în Cupa Ligii, pe teren propriu cât şi în campionat, în tur, în Copou: “Suntem într-un moment ceva mai bun, cu o creştere de joc şi de rezultate. Vom face totul să rămânem pe aceeaşi linie, să câştigăm. Sperăm să şi reuşim. Indiferent de valoarea adversarului, rezultatul va depinde, în primul rând, de cum vom juca noi. Sper să o facem la fel ca în ultimele partide de acasă, când am avut o determinare şi o atitudine bună”.
Oaspeţii ar putea fi încurajaţi astăzi de o galerie de circa 100 de persoane, fanii ieşenilor organizându-se pentru a fi alături de echipă în disputa de la Botoşani.
 
Formaţiile probabile
Botoşani: Iliev – Dimitrov, Burcă, Miron, Muşat – Golofca, Vaşvari, Cucu – Barbosa, Astafei, Roman.
Iaşi: Grahovac – Bosoi, Mihalache, Frăsinescu, Sato – Ciucur, Creţu, V. Gheorghe, Böle – Cristea, Boiciuc.
Arbitri: Ovidiu Haţegan – Sebastian Gheorghe, Radu Ghinguleac.
 
 
 Primele meciuri ale  etapei: ACS Poli Timişoara – FC Voluntari 1-0. Doman (’39) – penalty. Eliminat: Cernat (Voluntari), în min. 45^1, roşu direct pentru o “talpă” la Doman; CSU Craiova – CFR Cluj 2-1 (1-1). Zlatinski (’36 – penalty), Gustavo (’48) / Bud (’38). Omrani (CFR) a fost eliminat în min. 61.
 
Clasament
 
 
 

    

Comentarii