De Business

Punem punctul pe știi

Investiţie de 33 milioane de euro la Era Shopping Park

Complexul comercial va fi mărit cu 30.000 de metri pătraţi.

vineri, 21 octombrie 2016, 01:50
2 MIN
 Investiţie de 33 milioane de euro la Era Shopping Park

Complexul Comercial Era Shopping Park va fi extins cu o suprafaţă închiriabilă de 30.000 de metri pătraţi. Argo Capital Property, proprietarul britanic al complexului, unul din cei mai mari dezvoltatori de centre comerciale din Europa Centrală şi de Est, va investi cu acest prilej circa 33 de milioane de euro, se arată într-un comunicat remis de compania DTZ Echinox, consultantul pentru întregul proces de repoziţionare şi extindere a proiectului. 

După finalizarea lucrărilor de extindere, Era Park va avea o suprafaţă închiriabilă de aproape 80.000 de metri pătraţi şi va cuprinde 90 de magazine. Centrul dispune şi de o parcare de 3.500 de locuri. Anul 2016 a fost de departe cel mai bun pentru Era Park Iaşi în ceea ce priveşte numărul de vizitatori şi cifra de afaceri a chiriaşilor. Cu toate acestea, considerăm că proiectul nu şi-a atins deocamdată potenţialul maxim şi mai poate fi dezvoltat. Extinderea va completa actualul mix de chiriaşi cu o serie de noi retaileri de fashion consacraţi. Creşterea traficului, dar şi modificarea profilului clienţilor ne determină, de asemenea, să integrăm în proiect un cinematograf multiplex cu nouă săli şi să extindem zona de food court, care a devenit din ce în ce mai importantă pentru clienţii noştri”, a declarat în comunicat directorul general al Argo Capital Management Property, Dennis Selinas.

Proprietarul britanic al centrului comercial din Iaşi deţine în Europa Centrală şi de Sud-Est proiecte ce totalizează peste 260.000 de metri pătraţi şi administrează active în valoare de peste 400 de milioane de dolari. Pe lângă Era Shopping Park din Iaşi, Argo Capital Property mai deţine în România două mari centre comerciale, unul în Suceava şi celălalt în Oradea. „Iaşul este unul dintre cele mai dinamice oraşe regionale. Acesta a devenit al doilea oraş regional pe piaţa de birouri, companii internaţionale precum Oracle, Amazon, Xerox sau UniCredit luând decizia de a deschide sau a-şi extinde operaţiunile din oraş.

În plus, Iaşul a fost, anul trecut, al doilea oraş din România ca număr de locuinţe livrate, după Bucureşti. Contextul favorabil este completat şi de evoluţia pozitivă a sectorului de retail, în general, şi din Iaşi, în particular. Pe parcursul celor 8 ani de la inaugurare, Era Park şi-a consolidat poziţia comercială, iar procesul de extindere început de Argo Capital Management Property reprezintă un pas firesc”, a precizat, în acelaşi document, Oana Iliescu, Managing Director DTZ Echinox. 

 

 

Comentarii