Jumătate pe bancă, jumătate pe scaun

joi, 09 noiembrie 2017, 02:43
3 MIN
 Jumătate pe bancă, jumătate pe scaun

 

Antrenorul CSM Poli, Flavius Stoican, a fost suspendat trei etape după eliminarea de la Cluj, el urmând să urmărească din tribune meciurile grele care urmeaza. Tehnicianul mai primise în acest sezon alte două suspendări de două runde. Până în etapa a XXI-a, Stoican va ajunge la un nivel incredibil: va bifa ca “integralist” doar jumătate de meciuri pe banca tehnică

 

Pauza competiţională existentă în Liga I de fotbal a dus la acordarea mai multor zile libere fotbaliştilor echipelor din primul eşalon. De un repaus ceva mai lung s-au bucurat şi jucătorii de la CSM Politehnica. Aceştia au primit liber imediat după meciul contra CFR Cluj, din etapa a XVII-a, disputat duminică şi au revenit aseară la antrenamente. Prima şedinţă de pregătire a săptămânii s-a derulat, conform oficialilor clubului, într-un climat optimist. “Amărăciunea eşecului de la Cluj a fost uitată. Toată lumea este concentrată acum la meciul cu FCSB, de vinerea viitoare” a declarat preşedintele executiv al CSM Poli, Adrian Ambrosie, care s-a arătat bucuros de întreruperea campionatului: “Pauza aceasta ne prinde foarte bine, pentru că avem timp să ne recuperăm toţi jucătorii care au fost accidentaţi. Sunt şanse ca la disputa cu echipa bucureşteană stafful tehnic să aibă la dispoziţie tot lotul. În proporţie de 99%, Bosoi şi Jo vor fi recuperaţi, iar Kizito în proporţie de 95%. Cum suspendarea lui Sin, care a stat la Cluj din cauza cumulului de cartonaşe galbene, a expirat, nu vom avea nici suspendaţi. Astfel, va fi o concurenţă serioasă în lot pentru un loc de titular, lucru care nu poate decât să ne bucure”.

Singura temere a oficialilor CSM legată de partida cu liderul Ligii I vine de la jucătorii convocaţi la echipele naţionale. “În aceste zile nu vom conta pe Kamer Qaka, jucător care a fost convocat în premieră la reprezentativa Albaniei şi pe Tiago, chemat la echipa Insulelor Capului Verde, de la care va lipsi Platini. Sper ca cei doi jucători să nu aibă probleme la echipele naţionale şi să se întoarcă apţi de jocul cu FCSB” a mai precizat Ambrosie.

Dacă în privinţa jucătorilor CSM stă bine, nu la fel se poate spune despre banca tehnică. Antrenorul principal, Flavius Stoican, a fost suspendat trei etape în urma eliminării suferite în timpul disputei contra CFR. Tehnicianul va lipsi astfel de pe marginea terenului în timpul meciurilor tari care urmează, cu FCSB, Dinamo Bucureşti şi Unirea Slobozia. Stoican a mai fost eliminat de două ori în acest sezon, în confruntările cu Sepsi Sfântu Gheorghe, din Copou şi FC Botoşani, din deplasare, de fiecare dată fiind suspendat câte două runde. În total, până înainte de disputa din etapa a XXI-a, cu Sepsi, din deplasare, şeful băncii tehnice ieşene va bifa doar jumătate de meciuri ca “integralist” pe banca Iaşului!

În plus, Stoican a fost amendat după ieşirea de la Cluj cu 2 900 de lei, penalizarea, la fel ca şi după primele două eliminări, urmând a fi achitată de club, care l-a sancţionat pe antrenor doar cu un avertisment. Ca şi la precedentele meciuri în care Stoican a stat în tribună, echipa ieşeană va fi coordonată în următoarele etape de “secundul” Eugen Trică.

Comentarii