Locul Alinei Bica la şefia DIICOT ar putea fi luat de un procuror ieşean

miercuri, 18 martie 2015, 03:01
2 MIN
 Locul Alinei Bica la şefia DIICOT ar putea fi luat de un procuror ieşean

Daniel Horodniceanu, şeful structurii de la Iaşi a DIICOT, a confirmat ieri pentru „Ziarul de Iaşi“ că şi-a depus candidatura le şefia unităţii. El va concura alături de alţi cinci procurori din ţară.

Unul dintre cei mai cunoscuţi procurori din Iaşi are şanse mari de a ajunge procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT). Daniel Horodniceanu şi-a depus candidatura pentru funcţia de şef al acestei instituţii, rămasă vacantă după arestarea Alinei Bica, judecată într-un dosar al DNA. Horodniceanu a confirmat ieri informaţia privind candidatura sa, însă a preferat să nu ofere declaraţii pe marginea acestui subiect. El va merge în cursul zilei de astăzi la Bucureşti, alături de ceilalţi candidaţi, la Ministerul Justiţiei.

Alături de Daniel Horodniceanu, la ministerul de resort şi-au mai depus candidaturile alţi cinci procurori din ţară: Nicolae Lupulescu – procuror militar şef de secţie la DNA, Adrian Glugă – şeful DIICOT Craiova, Elena Giorgiana Hosu – şeful interimar al DIICOT, Ioana-Bogdana Albani – procuror şef de serviciu în cadrul DIICOT, Cătălin-Laurenţiu Borcoman – şeful DIICOT Braşov.

Daniel Horodniceanu a fost consilier juridic la CJ Iaşi din 1998, anul următor devenind procuror la Parchetul Fălticeni, apoi în 2002, fiind numit procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani. După o scurtă perioadă, acesta a ajuns la unitatea de parchet omoloagă de la Iaşi, acolo unde a ocupat şi funcţia de purtător de cuvânt.

A ajuns la DIICOT din 2005, activând pentru o perioadă şi la structura centrală a acestei instituţii. Funcţia de procuror-şef al DIICOT Iaşi a ocupat-o din vara anului 2012. În ultimii ani, DIICOT Iaşi, sub conducerea lui Horodniceanu, instituţia a avut rezultate bune, în special în ce priveşte destructurarea reţelelor de contrabandă de tutun de pe frontiera de est. Daniel Horodniceanu este căsătorit cu un medic, iar sora sa, Diana, activează tot în sistemul juridic.

Potrivit legii, procuror-şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea Ministerului Justiţiei şi cu avizul CSM.

 

 

 

Comentarii