Lucrări de asfaltare a unor drumuri din judeţ blocate din cauza contestațiilor

marți, 11 aprilie 2017, 01:58
1 MIN
 Lucrări de asfaltare a unor drumuri din judeţ blocate din cauza contestațiilor

Războiul dintre două firme interesate de realizarea unor lucrări în judeţ blochează de peste o jumătate de an investiţii de aproximativ două milioane de euro.

În cadrul unei prime licitaţii, desfăşura­tă la Cepleniţa, primăria co­mu­nei a oferit o sumă maximă de 3,97 milioane de lei pentru modernizarea unor drumuri de interes local. Oferta depusă de SC Enviro Construct SRL a fost considerată de autoritatea locală ca inacceptabilă, fiind astfel respinsă. Firma a contestat decizia primăriei, iar Consiliul Naţional de Solu­ţio­nare a Contestaţiilor (CNSC) i-a dat dreptate, dispunând reevaluarea ofertelor depuse. Prin decizia CNSC, licitaţia începută încă din august anul trecut va trebui practic reluată.

Într-un al doilea caz, comuna Oţeleni a organizat o licitaţie tot pentru modernizarea drumurilor Oţeleni – Buhonca şi Hândreşti – Butea, contractul având o valoare estimată de 4,63 milioane de lei. Una dintre firmele participante la procedură, Daroconstruct SRL, a solicitat CNSC declararea ca inadmisibile a ofertelor de­puse de 7 societăţi concurente sau anularea în întregime a licitaţiei. Contestaţia a fost admisă doar parţial, CNSC dispunând reevaluarea ofertelor firmelor participante. Licitaţia de la Oţeleni fusese demarată în cursul lunii octombrie.

Comentarii