Afacerile cu ţigani i-au adus dosar penal unui doctor de la „Sfântul Spiridon“

Nebuni creaţi din pix de un psihiatru ieşean

marți, 11 iunie 2013, 01:50
3 MIN
 Nebuni creaţi din pix de un psihiatru ieşean

Un nou nume cunoscut din sistemul sanitar ieşean are probleme cu legea.

Procurorii DNA Iaşi l-au trimis ieri în judecată pe Victor Cojocaru (54 de ani) într-un dosar în care au mai fost puşi sub acuzare şi trei persoane de etnie romă care au încercat să se îmbogăţească prin nelegiuiri. Potrivit DNA, Victor Cojocaru, medic primar de psihiatrie în cadrul Ambulatoriului Spitalului de Urgenţă „Sfântul Spiridon“ din Iaşi, ar fi falsificat două adeverinţe la îndemnul unuia dintre membrii reţelei. Documentele erau necesare obţinerii în mod fraudulos a unei locuinţe sociale de la Primărie, ştiut fiind că anumite boli conferă un punctaj superior la repartizarea unei locuinţe de către Primărie.

Influenţă la DAPPP?

Doctorul ieşean este acuzat de fals intelectual şi uz de fals în timp ce ceilalţi coinculpaţi, Constantin Grosu, Diagrama Necula şi Dumitru Rudai (toţi de etnie romă), au fost trimişi în judecată pentru trafic de influenţă, fals în înscrisuri, uz de fals sau instigare la fals intelectual. În actul de acuzare, procurorii anticorupţie susţin că, în perioada 27 martie – 13 mai, cei trei au pretins de la un investigator sub acoperire suma totală de 20.500 de euro şi bijuterii de aur în valoare de 1.000 de lei, „pentru a-i facilita, pentru sine şi pentru alte persoane, obţinerea în mod ilegal a repartiţiei unor imobile aflate în administrarea Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi, lăsându-l să înţeleagă că au influenţă asupra membrilor comisiei de atribuire a unor astfel de immobile, precum şi asupra unor persoane cu putere de decizie din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi“, după cum se arată în rechizitoriu. Anchetatorii au adăugat că, din totalul sumei pretinse, cei trei ar fi primit 5.100 de euro şi 4.800 de lei. Cei 4.800 lei au fost primiţi de Diagrama Neculau şi Constantin Grosu pentru a pune la dispoziţie investigatorului mai multe înscrisuri false, în scopul constituirii dosarului pentru repartiţia locuinţelor.

Flagrant în scara blocului

„În acest sens, inculpata Neculau Diagrama l-a determinat pe inculpatul Cojocaru Victor, medic primar specialitatea psihiatrie în cadrul Ambulatoriului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon“ Iaşi, să întocmească în fals două adeverinţe medicale în care a consemnat că persoana care solicitate locuinţa şi un membru al familiei sale suferă de afecţiuni psihice, deşi nu consultase persoanele respective. Inculpatul Cojocaru Victor a remis inculpatei Neculau Diagrama cele două adeverinţe, pe care le-a eliberat pe baza a două cereri redactate în fals de Neculau Diagrama“, au mai menţionat procurorii DNA. Aceştia au mai precizat că, pentru a îndeplini formalităţilor repartizării locuinţei, Constantin Grosu ar fi întocmit în fals două adeverinţe în care a consemnat în fals că persoana care a solicitat locuinţa şi un membru al familiei sale sunt încadraţi în muncă şi obţin venituri din salarii.

Pe 13 mai, Diagrama Neculai şi Dumitru Rudai au fost prinşi în flagrant delict, într-o scară de bloc, imediat după ce primiseră ultima tranşă de bani de la investigator. Cei doi, alături de Constantin Grosu, au fost ulterior arestaţi preventiv pentru 29 de zile de Curtea de Apel Iaşi. Medicul Victor Cojocaru nu a putut fi contactat ieri pentru a-şi expune un punct de vedere.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii