Nu aţi primit cardul de sănătate? Veniţi la CJAS, ca să nu ajungeţi într-o situaţie disperată!

sâmbătă, 10 octombrie 2015, 01:55
2 MIN
 Nu aţi primit cardul de sănătate? Veniţi la CJAS, ca să nu ajungeţi într-o situaţie disperată!

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a explicat că toţi asiguraţii care nu şi-au primit încă documentul pe baza căruia pot primi servicii medicale trebuie să se adreseze instituţiei, pentru a identifica dacă respectivul card de sănătate a fost emis 

CJAS a arătat că lipsa cardului de sănătatate poate însemna faptul că documentul nu a fost încă emis, sau că s-a rătăcit în alte judeţe. Din această cauză, asiguraţii trebuie să se prezinte la sediul CJAS pentru a-şi lămuri situaţia. „Am avut mai multe cazuri de asiguraţi dependenţi de diferite medicamente care ne-au reclamat că nu şi-au primit cardul. Îi sfătuim pe toţi cei care se află în situaţii similare să ne atragă atenţia, pentru că, la fel cum am făcut şi în alte cazuri, găsim cardul şi rezolvăm situaţia”, a spus ec. Robert Dâncă, preşedintele CJAS.
 
Cardul de sănătate ridică probleme ieşenilor bolnavi, dependenţi de insulină. Doi bolnavi cu diabet au semnalat CJAS că riscă să-şi piardă viaţa dacă nu primesc cardul în timp util. Vasile Neacşa şi Gabriel Berger au explicat că sunt dependenţi de insulină şi mai au tratament numai pentru câteva zile. Gabriel Berger şi-a luat ultima reţetă de insulină lunile trecute, şi se teme pentru viaţa sa întrucât cardul de sănătate întârzie să apară. Pe lângă diabet, asiguratul are şi alte boli asociate despre care crede că se vor accentua în cazul în care organismul nu-şi va primi doza de insulină necesară.
 
Ieşeanul suferă de hipertensiune de gardul III, angină pectorală şi cataractă, motiv pentru care de curând a vrut să-şi facă analizele, însă în lipsa documentului medical a fost refuzat. „Starea mea de sănătate nu este cea mai bună, şi am vrut să văd cum au mai evoluat afecţiunile, dacă trebuie să iau şi alte tratamente, însă nu am putut face nimic. La loborator mi-au spus că, dacă nu am card, nu pot intra, şi atunci nu mi-am mai făcut nimic”, a explicat el.
 
Ieşeanul se află într-o situaţie deosebită mai ales că, din cauza faptului că nu are cardul emis, riscă să-şi piardă inclusiv singurul venit din care trăieşte. Asiguratul are încadrare de handicap de pe urma afecţiunilor asociate de care suferă şi la începutul lunii noiembrie este programat să se prezinte în faţa comisiei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, unde trebuie să prezinte analizele recente. Pe care, însă, nu le poate face.
 

Comentarii