Numele lui este Khan

marți, 10 mai 2016, 01:50
3 MIN
 Numele lui este Khan

Alegeţi primarul care merită!

Londra are primar musulman. Sadiq Khan, un bărbat cu origini pakistaneze, este un avocat de 45 de ani. Acuzat că ar întreţine relaţii oculte cu fundamentaliştii, avocatul a respins aceste învinuiri, pe care le-a taxat drept atacuri murdare venite din partea adversarilor politici. În dura bătălie electorală pentru mândra capitală a UK, laburistul Khan, ce provine dintr-o familie modestă, s-a impus incontestabil în faţa conservatorului  Zac Goldsmith, viitorul moştenitor al unei averi fabuloase. Victoria fără dubii a unui fiu al Islamului asupra unui fiu al banului, într-unul dintre cele mai bogate şi mai influente oraşe de pe mapamond, poate fi interpretată în fel şi chip.

Prima variantă: Gata, s-a terminat! Inima celui mai mare imperiu al lumii civilizate a căzut în mâinile musulmanilor! De mâine, măreaţa Londra îşi va trage întunecata "burka” peste faţă. La tradiţionalul breakfast nu se vor mai mânca decât cârnaţi din carne de oaie. Călare pe cămile, teroriştii vor alerga înarmaţi pe străzi şi vor trage în toţi cei care nu vor răspunde corect la întrebările capcană despre Coran. Dar şi capitalismul e în pericol. Ceva în acest rezultat electoral suspect aduce aminte de ideea bolşevicilor privind copleşirea centrului civilizat de către mahalalele înapoiate. Revendicându-şi aceleaşi rădăcini cvasi ariene precum musulmanii pakistanezi şi hinduşii indieni (de fapt, acelaşi neam dintr-o aceeaşi ţară până în 1947, când religiile diferite şi puţin "ajutor” britanic au sfâşiat graniţele Indiei independente în două, iar pe urmă în trei state), ţiganii din România vor năvăli la Londra pentru a participa activ la efortul de remodelare etnică. Ceilalţi români se vor întoarce speriaţi acasă. Bye, bye, London! Trăiască Alah!

A doua variantă: Lumea se schimbă! Încetul cu încetul, dar tot mai repede de acum înainte, cele mai importante oraşe ale planetei vor deveni mai  puternice decât guvernele. O comunitate diversă este infinit mai dinamică, mai prosperă şi mai frumoasă decât una alcătuită din indivizi de acelaşi fel. Nu o spune doar Natura! Comparaţi un oraş de 20.000 de locuitori din România cu unul identic din Marea Britanie. Cel din Regatul Unit are o viaţă culturală de trei ori mai intensă decât a Iaşului! Dar dacă ar fi doar asta! La fel ca în grandiosul Imperiu Roman, etnia, religia, chiar şi limba ajung să fie surclasate de către cetăţenie. Importante sunt regulile clare şi simple, ce asigură şi decurg din drepturile şi obligaţiile fundamentale ale unei ceţăţean. Democraţia nu moare, ci se reinventează. Londra nu va pieri, ci va cuceri din nou lumea. Civilizaţia va birui, pentru că e mai simpatică decât barbaria. Cetatea Binelui e totuşi undeva aici, pe acest pământ. Uită-te mai bine! Trăiască toţi zeii, inclusiv cei care au murit de mult!

A treia variantă: Să aşteptăm olecuţică! Sadiq Khan a promis londonezilor locuinţe mai ieftine, condiţii mai bune de transport, un oraş mai verde şi o convieţuire paşnică între milioanele de locuitori ai superbei metropole de pe Tamisa. Nu va construi biserici şi nici nu va înmulţi ajutoarele sociale. E un adept al rămânerii Regatului Unit în UE. Programul său politic e mai limpede decât oricare program politic din România. Dacă noul primar al Londrei nu-şi respectă promisiunile electorale, atunci este un mincinos ordinar, indiferent de culoarea pielii sale, a doctrinei care îl inspiră ori a religiei pe care o împărtăşeşte. Dacă le respectă, cinste lui!

Concluzia: Alegeţi pentru Iaşi primarul care merită!

Comentarii