O ambulanță care urma să preia doi vasluieni pentru dializă a rămas înzăpezită

vineri, 08 ianuarie 2016, 14:23
1 MIN
 O ambulanță care urma să preia doi vasluieni pentru dializă a rămas înzăpezită

 O ambulanţă care urma să preia două persoane care necesită dializă a rămas înzăpezită, vineri, pe un drum judeţean din Vaslui, din cauza viscolului, iar pompierii şi autorităţile intervin de mai multe ore pentru deblocarea autosanitarei, fiind trimisă şi o autospecială cu șenile.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, ambulanța a rămas înzăpezită, vineri dimineață, pe drumul judeţean dintre Ghermăneşti şi Arsura, din cauza viscolului care a troienit zăpada, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La solicitarea echipajului medical, ISU a trimis în zonă o autofreză şi o autospecială cu şenile pentru a se putea ajunge la cei doi pacienţi care necesită dializă şi a fi transportați la spital.

În paralel, intervin pentru deblocarea drumului şi reprezentanţi ai societăţii Lucrări Drumuri şi Poduri SA Vaslui, dar şi autorităţile locale din Ghermăneşti şi Arsura.

”Multifuncţionala noastră lucrează la deblocarea drumului, în sprijin fiind trimisă şi o autoşenilată de la Vaslui. Din informaţiile primite de la locul intervenţiei, sectorul de drum afectat este sub un deal între Ghermăneşti şi Arsura, însă nu ştim exact pe ce distanţă este înzăpezită şoseaua”, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Ionel Roşu.

Autorităţile vasluiene nu au putut estima în cât timp va fi deblocat drumul şi când vor fi preluaţi cei doi bolnavi – un bărbat şi o femeie -, care necesită dializă.

Comentarii