De Business

Punem punctul pe știi

O firmă de IT va dezvolta la Iaşi soluţii în domeniul televiziunii

marți, 27 ianuarie 2015, 02:50
2 MIN
 O firmă de IT va dezvolta la Iaşi soluţii în domeniul televiziunii
In acest scop TiVo Inc, lider global de servicii de televiziune de ultimă generaţie, a parafat un parteneriat cu Ness Software Engineering Services.

La Iaşi se va înfiinţa un Centru de Inginerie pentru dezvoltarea de soluţii avansate în domeniul televiziunii. Decizia vine ca urmare a unui protocol semnat ieri la Londra între două mari companii, dintre care una este bine reprezentată pe piaţa IT din judeţ. TiVo Inc, lider global de servicii de televiziune de ultimă generaţie, a parafat un parteneriat cu Ness Software Engineering Services. Prin această colaborare, TiVo îşi va extinde capacitatea de a livra experienţe de televiziune de ultimă generaţie, prin valorificarea serviciilor de cercetare-dezvoltare de calitate ridicată şi eficiente din punct de vedere al costurilor, au transmis oficialii Ness.

TiVo va folosi experienţa Ness SES în crearea şi dezvoltarea de soluţii de televiziune avansate prin înfiinţarea unui Centru de Inginerie în Iaşi, România. Acest nou Centru de Inginerie va oferi TiVo posibilitatea de a se dezvolta şi de a-şi extinde capabilităţile de cercetare-dezvoltare la nivel european pe măsură ce operaţiunile internaţionale ale TiVo vor continua să crească”, se arată într-un comunicat trimis redacţiei. Iniţial, Ness va furniza TiVo o echipă dedicată de cercetare-dezvoltare care să contribuie la aducerea pe piaţă a produselor TiVo. Cu timpul, TiVo intenţionează să transforme Centrul de Inginerie de la Iaşi într-o facilitate deţinută în întregime în portofoliul propriu. „După o evaluare riguroasă, am descoperit că România este o locaţie excepţională pentru noul nostru Centru de Inginerie”, a declarat în comunicat Dan Phillips, Chief Operating Officer la TiVo.

„Universităţile excelente din România ne vor furniza absolvenţi de IT talentaţi, iar condiţiile politice şi macroeconomice sunt favorabile afacerilor. Creşterea noastră permanentă ca lider global pe piaţa serviciilor TV cu plată se va intensifica semnificativ prin accesul la forţa de muncă talentată şi foarte capabilă din domeniul ingineriei din România. Pe măsură ce adăugăm personal echipelor noastre excepţionale din Silicon Valley, vom putea spori eficienţa generală a activităţilor noastre de cercetare şi de dezvoltare, precum şi eforturile noastre în ceea ce priveşte dezvoltarea de set top box-uri şi de produse mobile”, a precizat oficialul TiVo.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii