O medalie pe nepusă masă

luni, 19 iunie 2017, 01:43
3 MIN
 O medalie pe nepusă masă

 

Echipa feminină de spadă, într-o componenţă complet nouă, a cucerit bronzul la Campionatele Europene de scrimă de la Tbilisi
 
Echipa feminină de spadă a României, în componenţa Amalia Tătăran (CS Dinamo), Greta Vereş (CSA Steaua), Raluca Sbîrcia (CSU Craiova) şi  Adela Danciu (CSU Craiova), s-a clasat, sâmbătă, pe locul trei la Campionatele Europene de la Tbilisi.  Pe tabloul de 16, România a trecut de Spania, scor 45-36, iar apoi, în sferturi, a învins Ucraina, scor 44-40. În semifinale, româncele au pierdut în faţa Rusiei, scor 41-45. Pentru locul trei, România a luptat cu Estonia, pe care a învins-o cu 45-38. Medalia de sâmbătă este a doua a delegaţiei României la Tbilisi, după cea obţinută de Bianca Pascu la sabie feminin individual. "Noi am crezut în noi şi am muncit mult ca să cucerim o medalie. Mă bucur că au fost anumite persoane care au crezut în noi şi că am reuşit prin muncă şi cu răbdarea anumitor persoane să ne concentrăm şi să ne adunăm, să fim o echipă şi să cucerim medalia. Dinainte să plecăm am avut o presimţire, am zis că nu avem nimic de pierdut. Ne-am unit şi cred că atunci când am intrat în ultimul releu cu Ucraina şi mă conducea cu trei tuşe nu cred că îşi punea nimeni vreo speranţă, dar am încercat, m-am uitat la fete, am zis: «Trebuie să încerc, să dau tot, pentru că merităm». Cu Rusia a fost o presiune enormă. Mai avem de muncit ca să acumulăm şi acel puţin care a făcut diferenţa", a spus Amalia Tătăran. Ea a precizat că la Campioatele Mondiale de la Leipzig, din luna iulie, obiectivul va fi acelaşi ca la CE: clasarea pe unul dintre locurile V-VIII. A fost prezentă la sosirea medaliatelor şi Ana Maria Popescu. Preşedinta FR Scrimă, Laura Cârlescu, a declarat că nu se aştepta la această performanţă. Fetele s-au autodepăşit şi au demonstrat că pot să formeze o nouă echipă, a precizat fosta sportivă. Ea a precizat că şi faptul că Ana Maria Popescu va reveni în competiţie este foarte important: "Alături de Ana fetele vor fi şi mai unite, vor forma o adevărată echipă".Oficialul FR Scrimă a menţionat că este încrezătoare în priviinţa şanselor delegaţiei României la Campionatele Mondiale. "Suntem liniştiţi în privinţa tuturor echipelor. Chiar dacă la această ediţie băieţii nu au reuşit să obţină o medalie ei se antrenează în continuare şi sunt convinsă că vor face un rezultat frumos la CM  de la Leipzig".
La sabie masculin, echipa României, în componenţa Tiberiu Dolnicenu (CS Dinamo), Alin Badea (CSA Steaua), Iulian Teodosiu (CS Dinamo), George Iancu (CSA Steaua), a încheiat pe poziţia a şasea. În prima confruntare de pe tabloul de 16, România a învins Bulgaria, scor 45-23, apoi, în sferturi, a pierdut în faţa Germaniei, cu 39-45. Pe tabloul pentru locurile 5-8, România a învins Georgia cu scorul de 45-40, însă apoi a fost învinsă de Ucraina, cu 38-45.

    

 

 

Comentarii