Pasajele aeriene din Podu Roş: nicio ofertă la licitaţie

marți, 03 octombrie 2017, 01:50
2 MIN
 Pasajele aeriene din Podu Roş: nicio ofertă la licitaţie

Suma de 84.000 de lei pentru proiectarea ambelor pasaje auto paralele cu Bahluiul din zona Podu Roş nu a atras nicio firmă

Primăria nu a primit oferte la licitaţia privind proiectarea a două pasaje supraterane în zona Podu Roş. Termenul pentru depunerea ofertelor a expirat la sfârşitul săptămânii trecute, iar, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Sebastian Buraga, procedura nu a stârnit interesul vreunui proiectant. O posibilă explicaţie pentru lipsa de interes a companiilor poate fi şi suma stabilită pentru contract: 84.000 lei.

Cel mai probabil, procedura va fi reluată, şi nu este exclus ca Primăria să crească valoarea estimată a contractului. Intenţia municipalităţii este de a construi două pasaje supraterane în lungul Bahluiului, atât pe malul stâng, cât şi pe malul drept. Supratraversările ar urma să aibă o singură bandă carosabilă, fără trotuare, iar rampele de urcare/coborâre vor fi dimensionate astfel încât să nu ocupe mai mult de o bandă pe carosabilul existent. Pasajul aferent malului stâng va fi sens unic pe direcţia bd. Dimitrie Mangeron – Podul de Piatră.

În acelaşi timp, supratraversarea de pe mal drept va fi construită în prelungirea noii străzi şi va fi sens unic pe direcţia Podul de Piatră – bd. Tudor Vladimirescu. Ani la rând, municipalitatea a vorbit despre oportunitatea unor pasaje rutiere subterane în zonele menţionate, dar costurile mari de realizare şi de întreţinere au dus la situaţia în care Primăria a renunţat la această idee. 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii