De Business

Punem punctul pe știi

Poliţia verifică calculatoarele agenţiei care a ţepuit 40 de turişti din Iaşi

marți, 21 octombrie 2014, 01:50
2 MIN
 Poliţia verifică calculatoarele agenţiei care a ţepuit 40 de turişti din Iaşi

Poliţiştii s-au apucat să scotocească dosarele electronice ale societăţii Corporate Voyage. Inspectoratul Judeţean de Poliţie a precizat că verificările continuă în cazul agenţiei de turism care în vară a lăsat cu ochii în soare peste 40 de ieşeni.

Calculatoarele societăţii patronate de Ovidiu-Doru Cheşcu (FOTO), dar şi alte unităţi electronice de stocare, au fost ridicate şi duse la sediul IPJ, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Specialişti din cadrul Poliţiei vor demara pe baza acestora verificări în dosarul în care administratorul Corporate Voyage este acuzat că ar fi prejudiciat interesele clienţilor. Zeci de ieşeni au reclamat faptul că, deşi îşi onoraseră partea contractuală, nu au putut beneficia de ofertele turistice cumpărate de la agenţia cu pricina. Societatea lui Cheşcu cumpăra sejururi de la alte companii de profil pe care apoi le revindea clienţilor din Iaşi.

 
În vara acestui an, Corporate Voyage însă nu a mai virat sumele cuvenite pe biletele comercializate, iar clienţii s-au trezit la îmbarcarea în avion că nu se puteau folosi de biletele şi voucherele eliberate de agenţia din “Felicia”. La începutul acestei luni, Tribunalul Neamţ a admis deschiderea procedurii insolvenţei contra agenţiei de turism care avea punct de lucru în Complexul comercial „Felicia” din Iaşi. Solicitarea a fost depusă de o firmă din Capitală, în luna august a acestui an. Clienţii cărora Cheşcu le datorează bani, în contul concediilor neonorate, trebuie ca până la data de 7 noiembrie 2014 să se adreseze Tribunalului Neamţ. Atunci este termenul-limită pentru depunerea cererilor de înregistrare a crenţelor în acest dosar. La Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), până în acest moment, s-au adunat 41 de reclamaţii, a transmis conducerea instituţiei. Dintre acestea, 40 sunt în cercetare.
 
“Au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 45.000 lei pentru afectarea gravă şi în mod repetat a intereselor economice ale mai multor consumatori. Totodată au fost dispuse măsuri de restituire a contravalorii serviciilor neprestate, suspendarea temporară a prestării serviciilor, respectiv interdicţia de a încheia noi contracte cu consumatorii”, a transmis comisarul-şef Irina Bulgariu.
 

 

Comentarii