De Business

Punem punctul pe știi

Prietenii unui cunoscut notar din Iaşi, executaţi silit în contul acestuia

miercuri, 08 octombrie 2014, 01:50
3 MIN

Din cauză că notarul nu a reuşit să plătească datoriile la Fisc conform înlesnirii la plată obţinute, persoanele care au pus garanţii pentru Mihai Şuleap (FOTO) s-au trezit cu proprietăţile scoase la vânzare.

Administraţia Judeţeană de Finanţe Publice Iaşi scoate la vânzare terenuri de 320.000 euro aparţinând unor apropiaţi ai notarului Mihai Şuleap, care a cumulat la bugetul de stat, prin biroul său notarial, datorii de peste un milion de euro (4,6 milioane lei). Notarul ieşean are probleme de mulţi ani cu inspectorii fiscali care i-au mai scos o dată bunuri la vânzare, dar Şuleap a reuşit să stopeze procedura şi să obţină o eşalonare pentru plata datoriilor.

Înlesnirea la plată a fost acceptată de AJFP Iaşi după ce notarul a apelat la nişte apropiaţi care au girat cu mai mutle suprafeţe de teren, doar că problemele financiare nu i-au permis ieşeanului să respecte graficul de eşalonare stabilit. Din acest motiv, Fiscul a decis să scoată la vânzare terenurile terţilor care le-au pus la dispoziţia instituţiei publice pentru a recupera o parte din datoria Biroului Notarial Public Şuleap Mihai, care în timp a ajuns la 4,6 milioane lei. Şedinţa de licitaţie publică a fost programată să se desfăşoare pe 22 octombrie, ora 10, la sediul AJFP Iaşi de pe strada Anastasie Panu, nr. 26. Patru suprafeţe de teren dintre cele scoase la vânzare aparţin Sabinei Elenei Udişteanu, fostă Şuleap, asociată cu Mihai Şuleap în cadrul biroului notarial, şi sunt poziţionate în extravilanul comunei Probota, având categoria de folosinţă „arabil”. Cea mai mare suprafaţă de teren măsoară 13.600 mp şi are un preţ de pornire de 181.189 lei, iar o altă suprafaţă, cu 200 mp mai mică, are un preţ de începere a licitaţiei de 178.524 lei.

Celelalte două terenuri au suprafeţe de 8.800 mp şi 6.400 mp şi preţuri de începere a licitaţiei de 117.240 lei, respectiv 85.265 lei. Alături de terenurile asociatei notarului Mihai Şuleap, Fiscul mai vinde trei suprafeţe de teren arabil de câte un hectar aparţinând unui anume Marius Iulian Ciobanu, situate în extravilanul comunei Popricani. Preţul la care au fost evaluate aceste terenuri este de 221.255 lei pentru fiecare imobil. Totodată, la vânzare este scos şi un teren de 2.542 mp din extravilanul comunei Aroneanu aparţinând unei anume Cornelia Ivasuc, vecină cu biroul notarial al Sabinei Udişteanu. Preţul de începere a licitaţiei pentru acest teren a fost stabilit la 127.872 lei. Mai mult, site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală arată că, pentru recuperarea debitului cumulat de biroul notarului Mihai Şuleap la bugetul de stat, va organiza o licitaţie şi Serviciul Fiscal Orăşenesc Târgu Neamţ.

Astfel, pe 15 octombrie, ora 12, vor fi scoase la vânzare două terenuri ale Corneliei şi Iulian Ivasuc, pe care aceştia le deţin în extravilanul comunei Agapia, judeţul Neamţ, punctul Filioara. Unul din terenuri, cu o suprafaţă de 1.800 mp, este arabil şi are un preţ de evaluare de 39.826 lei fără TVA, în timp ce cealaltă suprafaţă de teren, de1.086 mp, categoria de folosinţă „livezi”, va fi scoasă la vânzare cu un preţ de 25.949 lei fără TVA. Contactat de „Ziarul de Iaşi”, notarul Mihai Şuleap a menţionat iniţial că nu ştie despre ce licitaţie este vorba, dar ulterior a refuzat să ofere detalii. „Acele terenuri nu sunt ale mele, de fapt doar o parte, dar nu contează. Nu pot vorbi acum despre această problemă. La revedere”, a fost răspunsul notarului Mihai Şuleap, înainte de a închide telefonul.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii