De Business

Punem punctul pe știi

Produsele româneşti, sărbătorite la Curtea Berarilor

marți, 10 octombrie 2017, 01:50
1 MIN
 Produsele româneşti, sărbătorite la Curtea Berarilor

Astăzi, la Iaşi se sărbătoresc produsele agroalimentare, provenite de la producătorii autohtoni din judeţul nostru. Ieşenii interesaţi, care vor să-şi umple frigiderele cu bunătăţi, pot găsi aici produse de patiserie, brânzeturi, produse lactate, preparate din carne, fructe şi legume, zacuscă şi alte bunăţăţi de sezon.

Evenimentul este organizat în Curtea Berarilor, lângă Mitropolie, de către Direcţia Judeţeană pentru Agricultură Iaşi (DAJ). Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti va mai fi marcată şi prin manifestări educative şi ştiinţifice consacrate promovării unei alimentaţii mai sănătoase. În Pascani şi Iaşi vor avea loc evenimente dedicate consumatorilor, cadre didactice, elevi şi studenţi care vor discuta despre avantajele alegerii achiziţionării produselor autohtone, provenite de la producătorii locali.

„Pe noi ne bucură o astfel de zi, o zi dedicată exclusiv producătorilor români. Încercările noastre de a susţine producătorii locali sunt confirmate din nou. Cu siguranţă instituirea prin lege a zilei de 10 octombrie ca Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti va crea an de an, un cadru în care autorităţile locale, societatea civilă, împreună să identifice soluţii adecvate pentru astfel de activităţi de organizare a unor tâguri, programe şi manifestări educative, cu caracter social sau ştiinţific, consacrate promovării produselor agroalimentare româneşti”, au declarat reprezentanţi din cadrul DAJ. Comercianţii invită şi pelerinii veniţi de zilele acestea la Cuvioasa Sf. Parascheva să le guste din bucate. 

Comentarii