PSD: Conducerea centrală a validat aseară fără modificări listele de la Iaşi

miercuri, 26 octombrie 2016, 01:57
2 MIN
 PSD: Conducerea centrală a validat aseară fără modificări listele de la Iaşi

Liviu Dragnea a explicat de ce l-a "paraşutat" pe fostul ministru Bănicioiu pe listele de la Iaşi.

Conducerea centrală a PSD a validat lista candidaţilor filialei ieşene la alegerile parlamentare, listă adoptată alaltăieri prin vot la Iaşi. Potrivit preşedintelui PSD Iaşi, Mihai Chirica, în şedinţa de ieri a Comitetului Executiv Naţional nu a fost adusă nici o modificare în privinţa candidaţilor propuşi de organizaţia judeţeană. „Lista candidaţilor de la Iaşi a fost printre puţinele care nu a avut niciun fel de comentariu. Ceea ce am validat noi ieri (luni, n.r.) a rămas validat şi astăzi. Nu a apărut nicio modificare”, ne-a declarat aseară liderul PSD.

Astfel, lista candidaţilor consideraţi eligibili pentru Camera Deputaţilor îi cuprinde, în ordine, pe Camelia Gavrilă (şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean), Nicu Bănicioiu (fost ministru al Sănătăţii), Tudor Ciuhodaru (deputat de Vaslui), Vasile Cîtea şi Silviu Macovei (consilieri judeţeni), precum şi Vasile Axinte (fost viceprimar Paşcani). La Senat, lista eligibilă este deschisă de preşedintele Senatului Universităţii Tehnice „Gh. Asachi”, Adrian Pănescu, acesta fiind urmat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Victorel Lupu, şi de un fost consilier judeţean din partea PDL, Vasile Toma, preşedinte al Federaţiei Operatorilor Români de Transport.

În cadrul Comitetului Executiv Naţional de ieri, Liviu Dragnea a explicat şi motivele pentru care foştii miniştri Eugen Teodorovici candidează pentru Senat la Tulcea, iar Nicolae Bănicioiu pentru Camera Deputaţilor la Iaşi, motive legate de expertiza lor ca fost minstru de Finanţe, respectiv al Sănătăţii. ”Am convenit aceste două destinaţii din anumite motive. La Tulcea există sume din fondurile europene de peste un miliard de euro. Este important pentru autorităţile de acolo să fie un parlamentar cu experienţă în fonduri europene şi bugetul de stat, care să-i ajute pentru implementarea programului care este vital pentru Deltă (…) Iaşii este unul din locurile unde vrem să realizăm unul dintre cele 8 spitale mari regionale din România. Nicu Bănicioiu este cel mai indicat om pentru a discuta despre aceste probleme", a spus Dragnea. Bănicioiu, medic stomatolog de formaţie, este născut la Râmnicu Vâlcea, de unde este tatăl său, fiind ieşean însă după mamă. 

Comentarii