Recordul anului cu beţivi: 25 de ieşeni agresaţi la băutură şi ajunşi la spital

luni, 14 septembrie 2015, 01:55
1 MIN
 Recordul anului cu beţivi: 25 de ieşeni agresaţi la băutură şi ajunşi la spital

Medicii urgentişti au îngrijit în weekend 25 de pacienţi agresaţi pe fondul consumului de alcool. Pacienţii, în mare parte bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 19 şi 70 de ani, prezentau contuzii şi plăgi multiple după ce s-au luat la bătaie cu companionii de pahar.

Dacă unii au scăpat cu leziuni uşoare, alţii au intrat în sala de operaţie, unde chirurgii le-au suturat plăgile tăiate cu cuţitul care le puneau viaţa în pericol. „Din totalul de 240-250 de pacienţi pe care i-am avut sâmbătă şi duminică, 25 erau persoane care pe fondul consumului de alcool s-au bătut şi au ajuns în spital agresaţi. Majoritatea au rămas internaţi în Spitalul „Sf. Spiridon“, însă cei cu traumatisme cranio-cerebrale grave au fost duşi la Neurochirurgie“, a arătat dr. Gabriel Perianu, medic primar UPU.

Astfel, un bărbat de 53 de ani din Erbiceni a fost operat de medici după ce, pe fondul consumului de alcool, calul l-a lovit în mandibulă, fracturându-i-o.

Altul de 43 de ani din Podu Iloaiei a intrat în sala de operaţii pentru că avea mâna tăiată cu un cuţit în mai multe locuri.

În plus, o femeie care consumase alcool şi care spune că a fost supusă unei tentative de viol a fost transferată la Neurochirurgie pentru investigaţii suplimentare întrucât prezenta un traumatism cranio-cerebral sever.

 

Comentarii