Sistemul sanitar a ajuns în ultimul halat!

Sănătate, că-i mai bună decât toate!

joi, 27 noiembrie 2014, 12:56
2 MIN
 Sănătate, că-i mai bună decât toate!
În ultima perioadă s-a văzut cât de greu o duce sistemul de învăţământ; acum a venit frigul, au început ploile, e sezonul virozelor, aşadar sistemul sanitar are un bun prilej să câştige puncte, trecând pe primul loc ca situaţie jalnică. Despre mici fapte de muncă şi viaţă din spitale, în cele ce urmează:
                                                        *         *         *
* Guvernul are din nou grijă de medici; fiindcă nu-s bani de încălzire, li s-au oferit sfaturi! Aşa se face că poartă câte două măşti, de sub care ies aburi, au pe cap trei bonete, şi-au tras peste ei încă opt halate albe, iar cei care operează poartă pe sub mănuşile subţiri, din cauciuc, unele din lână, tricotate.
* Cei mai fericiţi sunt, totuşi, chirurgii; unul dintre ei declară: "Nici nu-mi venea să mai scot mâinile din pacientul pe care îl operam, atât de cald şi de bine îmi era!".
* După ce pacienţii români au fost sfătuiţi să vină de-acasă cu pansamente şi cu medicamente, noi premiere: unora li s-a spus că, pentru internare, trebuie să-şi aducă pături, chiar paturi, iar altora, pregătiţi pentru transplant, li s-a cerut să vină cu organe de-acasă!
* Cuvintele de ordine din unităţile sanitare sunt, iar, "Revalorificare, recuperare, refolosire!". Nu doar seringile şi bisturiele de unică folosinţă se trag la polizor sau pilă, fiind reascuţite până la prăsele, ci şi furtunurile pentru clisme; unii angajaţi ai spitalelor le iau acasă, fiind bune la tras vinul din butoaie!
* Medicii din toată ţara au fost avertizaţi că e posibil să apară mii de bolnavi răciţi, care strănută, motiv pentru care trebuie să ia măsuri urgente. Prima măsură e ca, dacă un pacient strănută, să i se răspundă urgent "Sănătate!" sau "Chef!".
 
In corpore slana

Comentarii