anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Să ciocnim un păhărel cu Lenuţa şi Costel!

GALERIE
Costici
 • Costici
- +

Anual, în această minunată zi de 21 mai, îi sărbătorim pe Sfinţii Împăraţi (întocmai cu apostolii) Constantin şi mama sa, Elena. În aceeaşi zi îi sărbătorim şi pe toţi purtătorii prenumelor de Constantin şi Elena, cu derivatele lor: e o onomastică extinsă şi mulţi se bucură că e şi sâmbătă, zi liberă pentru consumat, urmată de altă zi liberă pentru reparat (adică dres). 

Azi fiind sâmbătă, mulţi au început-o încă de ieri, să profite; ştiri proaspete despre petreceri şi sărbătoriţi, doar în cele ce urmează:

                                                        *         *         *

* În secţia "Şuruburi" din cadrul unei fabrici muncesc / freacă menta zece Costici; în secţia rivală, "Piuliţe", există doar angajaţi pe nume Gică, Săndel, Aurel sau Petronel. Directorul întreprinderii se aşteaptă ca luni, pe motiv de mahmureală, să se producă doar piuliţe. / * Anton Pâclă a început de ieri, de la prânz: până seara a vizitat patru Constantini mai timpurii. Azi va vizita alţi doi, plus opt Elene şi, dacă nu se va sătura, va face ca în anii trecuţi, când a trecut şi pe la cunoscuţii săi Petru, Pavel, Mihail şi Gavril. / * Deoarece acest an nu este electoral, iar primarii nu vor mai da de pomană mici şi bere în zi de sărbătoare a localităţii, mulţi români vor sta pe uscat sau se vor descurca prin forţe proprii; e vorba despre cei din aşezări cu denumiri gen Costelniţa, Costelivi, Constanţa, Eleneşti ori Constipaţi. / * Unii oameni politici vor petrece şi vor ciocni în cinstea Constituţiei României, precum şi a membrilor Curţii Constituţionale. / * În blocul PI-6 locuiesc cinci Costici, buni amici, amatori de bere la pet şi table pe balcon, în maieu şi pijama. Azi, de la prima oră, fiecare Costel s-a îmbrăcat frumos, cu pijamaua de mers la operă şi cu şlapii de nuntă, şi a plecat să-i felicite pe ceilalţi patru; ei încă nu s-au întâlnit. / * În curtea fostei Fabrici de Umplut Perne, devenită agenţie imobiliară, a reapărut, scos din magazie, vechiul panou cu pozele fruntaşilor în producţie sub lozinca "Ei ne fac cinste!"; cei care au adus panoul au lipit, ca o aluzie, pozele tuturor angajaţilor numiţi Constantin sau Elena. / * Patronul bufetului din Mahmuri, Costel Bidonariu, a plecat aseară la băi, cu soţia Lenuţa, să petreacă sfârşitul de săptămână; la plecare a încuiat uşa localului şi a lipit anunţul "Închis până luni, 23 mai". Corespondentul nostru spune că a trecut pe acolo azi, la prima oră, şi n-a mai văzut bufetul. Vom reveni.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ţinut minte

Cătălin ONOFREI

De ţinut minte

Cele cinci mari trădări ale liberalilor.

opinii

Cine mai vrea să fie liber

Briscan ZARA

Cine mai vrea să fie liber

Nu mai există compatibilitate de idei şi credinţe nicăieri. E doar un curent general oficial, impus şi încurajat permanent de stat, la nivel de politică naţională, iar pe acela se merge într-un sens prin propagandă continuă. Se numeşte corectitudine politică. Nu poate fi definit de nimeni prin nimic, de aceea oricine poate face teoretic orice, dar poate fi şi tras la răspundere pentru orice, dacă situaţia o cere.

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Cristina DANILOV

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Fiecare dintre noi a avut o experienţă în care s-a simţit deplasat, o situaţie în care s-a simţit ruşinat sau inconfortabil doar pentru că a fost sau a făcut ceva diferit faţă de ceilalţi. Oamenii sunt experţi în a identifica aceste situaţii şi a face glume pe seama lor, uneori, din nefericire, excesiv.

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

pulspulspuls

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Un uichend agitat tare s-a încheiat ieri la partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori. Ceva ce nu s-a prea văzut din stradă, că la discreţie lumea de la partidoi e campioană zonală, dar care cică a lăsat urme grele prin multe berouri, dacă nu cumva chiar şi cicatrici pe unele obrazuri mai puţin tăbăcite. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.