Mai sunt cam trei săptămâni din programul "Litoralul Pentru Toţi", aşadar mai e timp pentru veselie maximă la preţuri minime. Poate nu chiar maximă, dar orişicât.
Pentru a se încadra în buget, mulţi compatrioţi aflaţi în aceste zile la mare aleg chioşcurile cu preparate mai ieftine, tip fast-food; stăm azi de vorbă cu patronul unui asemenea chioşc, pentru a afla cât de naturale şi de sănătoase sunt bucatele oferite:
* * *
– Bună ziua! Cu ce preparate tradiţionale româneşti proaspete întâmpinaţi clienţii?
– După tradiţie, cu pâine şi sare, chiar dacă sarea nu-i chiar proaspătă, are milioane de ani. Pâinea e ceva mai nouă… În plus, cu preparate tradiţionale de fast-food.
– Văd că aveţi maioneză; e cald, nu vă temeţi de intoxicaţii cu salmonella din ouă?
– După cum aţi spus, salmonela vine din ouă, iar noi am înlăturat riscul. Maioneza de la noi e fără ouă, deci nu-s probleme.
– Din ce e maioneza, mai exact?
– Doar din elemente naturale, din sistemul periodic al elementelor! Totul pe planetă e chimie, la fel şi maioneza noastră: nu se alterează niciodată, nu-şi schimbă gustul ori mirosul, din punctul ăsta de vedere e mai bună decât vaselina. Chiar am folosit-o şi în loc de vaselină, că scârţâiau uşile…
– Aveţi şi ketchup, văd; e la fel ca maioneza, bănuiesc…
– La fel, dar roşu! Şi gustul e diferit, mai acru, de la electronii de pe ultimul strat…
– Cârnaţii, crenvurştii şi parizerul cum sunt? Tot din sistemul periodic?
– Pentru parizer nu bag mâna în foc, s-ar putea să conţină şi elemente extraterestre, poate kryptonit, ceva, că mi s-a părut că luminează pe întuneric. Cârnaţii şi crenvurştii sunt făcuţi de noi, în casă, din produse proaspete, ştim ce băgăm în ei.
– Şi cam ce băgaţi în ei? Simt un amestec aşa, buretos, cu urme de zgârciuri…
– Spumă poliuretanică şi silicon sanitar transparent, că nu îngraşă. Avem, mai nou, şi salam de vară.
– Mai nou înseamnă că e proaspăt, nu?
– Înseamnă că de-abia a început vara; până miercuri se numea salam de primăvară. După 1 septembrie devine salam de toamnă…
– Văd că vindeţi şi pizza: din ce regiune a Italiei vine reţeta?
– E pizza cu cârnaţi şi crenvurşti făcuţi de noi, pe care punem ketchup tot de la noi.
Publicitate și alte recomandări video