N

Şase ani de puşcărie după ce l-a înjunghiat pe pompierul care a venit să îi stingă casa incendiată

N

sâmbătă, 31 mai 2014, 17:01
1 MIN
 Şase ani de puşcărie după ce l-a înjunghiat pe pompierul care a venit să îi stingă casa incendiată

\N

Judecătorii Tribunalului Iaşi au decis ieri să condamne la şase ani de închisoare un bărbat de 55 de ani acuzat de tentativă de omor. Corneliu Luca, din Aroneanu, a înjunghiat un pompier aflat în misiune provocându-i acestuia răni foarte grave.

Luca a fost de asemenea obligat de instanţă să achite daune de 22.000 de lei pompierului pe care l-a înjunghiat. Agresorul a comis fapta în luna noiembrie a anului trecut, atunci când, aflându-se în stare de ebrietate, a mers la socri în localitatea Popricani şi a dat foc casei acestora.

Luca recursese la acest gest considerând că socrii i-ar fi provocat divorţul de nevastă. „A bătut în uşă, iar tatăl meu s-a uitat pe vizor şi a văzut că este el, dar nu i-a dat drumul la uşă. Nervos, a rupt uşa şi a intrat. A dat foc în bucătăria de vară, probabil cu ajutorul unei butelii, şi s-a aşezat pe canapea. Părinţii mei au ieşit afară şi au sunat la Poliţie. Imediat au venit pompierii voluntari, iar când au intrat în casă, Corneliu a sărit cu cuţitul şi a înjunghiat în spate un pompier. Acesta este în stare gravă la spital“, spunea cumnatul agresorului la scurt timp după incident.

Pompierul înjunghiat a rămas cu probleme  locomotorii ca urmare a agresiunii lui Corneliu Luca. Sentinţa de ieri a Tribunalului nu este definitivă.
 

Comentarii