De Business

Punem punctul pe știi

SCC Services, cea mai bună companie de outsourcing din ţară

vineri, 27 mai 2016, 01:50
4 MIN
 SCC Services, cea mai bună companie de outsourcing din ţară

Distincţia i-a fost acordată cu ocazia celei de-a doua ediţii a „Romanian Outsourcing Summit”.

 

Societatea ieşeană SCC Services România, parte a grupului Specialist Computer Centres din Marea Britanie, a fost desemnată cea mai bună companie de outsourcing din ţară. Distincţia i-a fost acordată companiei cu ocazia celei de-a doua ediţii a „Romanian Outsourcing Summit”. Evenimentul a fost organizat ieri, la Hotel Hilton din Bucureşti, de „Outsourcing Today” împreună cu „The Diplomat”. În urmă cu două săptămâni, furnizorul local de servicii şi soluţii IT în regim outsourcing a fost „încoronat” la Iaşi, în cadrul Galei Premiilor Regionale ale Industriei de IT & Outsourcing, PIN 2016, manifestare ce s-a desfăşurat la Hotel Internaţional. Anul trecut SCC Services România a realizat o cifră de afaceri în valoare de 11 milioane de euro (circa 49,5 milioane lei la cursul de schimb actual), potrivit datelor furnizate la începutul acestui an de conducerea companiei publicaţiei de business „Ziarul Financiar” (ZF).

În 2014, de când datează ultimele informaţii financiare oficiale, societatea a raportat Ministerului de Finanţe o cifră de afaceri de 44,2 milioane de lei, respectiv un profit net de 3,8 milioane lei. În următorii trei ani, reprezentanţa locală a grupului britanic va avea circa 2.000 de angajaţi, dublu faţă de în prezent. Înfiinţat în urmă cu zece ani la Iaşi, centrul SCC Services din Iaşi numără circa 600 de salariaţi. Societatea deţine şi un punct de lucru în Bacău, acolo unde muncesc pentru grupul britanic 400 de persoane.

„Grupul a stabilit un procent de dezvoltare anual de 30% în ceea ce priveşte obiectivele de creştere a nu­mă­rului de angajaţi. Aderând la această politică, estimăm că vom atinge 2.000 de angajaţi în ur­mă­torii trei ani. În 2015 am făcut peste 200 de angajări externe în toate departa­men­tele. Punem însă accent foarte mare şi pe recrutarea in­ternă. Poziţiile de team leader sau cele de mid­dle–management sunt scoase prima oară la concurs in­tern şi abia apoi pe canalele de recrutare externă”, a declarat la începutul acestui an pentru ZF Adina Tapalagă, directorul general al SCC Services România. Pentru viitorul apropiat, britanicii plănuiesc atât extinderea în actualele locaţii, dar de actualitate este şi varianta inaugurării unor centre noi în alte oraşe din ţară. În cadrul celei de-a doua ediţii a „Romanian Outsourcing Summit”, Tester Technology Park, deţinut de omul de afaceri Bogdan Piţigoi, a primit premiul pentru cel mai bună dezvoltare a unei clădiri de birouri din afara Capitalei. În suprafaţă de circa 15.000 de metri pătraţi, complexul de clădiri găzduieşte nume mari din business precum Oracle, GFK şi Atexis. Tot ieri, la Hotel Hilton din Bucureşti, Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” i-a fost acordată distincţia pentru cel mai bun program academic al anului, „BringITon!”. Compania ieşeană Ness România a fost nominalizată pentru premiul de cea mai bună companie IT a anului, titlu adjudecat în final de societatea bucureşteană Stefanini.  

"Pentru mine a fost o mare bucurie să pot înmâna premiul pentru Proiectul academic al anului Universității din Iași. Iași-ul a devenit în ultimii ani cea mai dinamică zonă în ceea ce privește industria de outsourcing de IT. Care industrie de outsourcing este, sper, pasul necesar pentru a redeveni ce am fost în anii 80 în domeniul IT. Dar până acolo mai e și faptul că numărul de specialiști e în creștere e un lucru pozitiv.

Iașiul este în acești ani zona cea mai dinamică, amintindu-mi de Timișoara anilor 90. Numai că Iașiul reușește să mai construiască ceva: o comunitate în care spiritul de breaslă este foarte puternic și pentru asta sunt foarte mândru să că am stat în seara asta alături de Corina Florascu și Dan Zaharia, doi oameni care contribuie foarte mult, alături de Adrian Mironescu și foarte mulți alți prieteni din Iași la consolidarea acestui spirit de apartenență la comunitate. L-am mai întâlnit doar în Oradea care se pregătește să vină puternic din urmă, pe alte coordonate însă, în consolidarea peisajului IT al României", a declarat Varujan Pambuccian, şeful Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii din cadrul Camerei Deputaţilor.

 

 

Comentarii