Situaţia după admiterea de la UTI. Au început să fie anunţate rezultatele

luni, 29 iulie 2013, 01:50
2 MIN
 Situaţia după admiterea de la UTI. Au început să fie anunţate rezultatele

Locurile ce vor rămâne neocupate vor fi scoase la concurs în perioada 9 – 20 septembrie.

Prima sesiune de admitere la facultate din această vară se apropie cu paşi repezi de final. Conducerea Universităţii Tehnice „Gh. Asachi“ a început să anunţe rezultatele concursului de dosare la facultăţile unde înscrierile s-au încheiat.

La sfârşitul săptămânii trecute au scăpat de emoţii tinerii care au optat pentru Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. Pentru cele 247 de locuri bugetate şi 60 cu taxă s-au întrecut peste 450 de concurenţi, fiind una dintre facultăţile cu o situaţie bună a înscrierilor. La domeniul Inginerie Electronică, mediile de intrare la buget sunt cuprinse în intervalul 7.91 – 9.96, în timp ce notele pentru specializarea în limba engleză sunt uşor mai scăzute. Astfel, pe locurile fără taxă la Tehnologia şi Sistemelor de Telecomunicaţii au fost admişi absolvenţi de liceu cu minim 7,18. Mediile minime de admitere sunt mai mici la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului. Rezultatele sunt justificate şi de ritmul înscrierilor: puţin peste 220 de candidaţi şi-au dorit unul dintre cele 229 de locuri subvenţionate de stat sau 45 cu taxă. La domeniul Inginerie chimică, mediile pentru buget se înscriu în tranşa 6 – 9,86, la Ingineria Mediului: 6.11 – 9.46, la Inginerie şi Management, 6,01 – 9,16. Doar patru candidaţi au optat pentru studii la taxă, în timp ce 13 locuri bugetate au rămas disponibile pentru sesiunea de admitere din septembrie. Astăzi este ultima zi de înscriere la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, în timp ce alte şase facultăţi (Construcţii şi Instalaţii, Inginerie Electrică, Hidrotehnică, Mecanică, Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, Textile – Pielărie) aşteaptă candidaţi şi în cursul zilei de mâine.

Rezultatele vor fi afişate miercuri, iar tinerii vor depune actele în original până în luna septembrie. Cea de-a doua sesiune de admitere, organizată pentru a ocupa locurile rămase libere, este programată pentru perioada 9 – 20 septembrie.

Comentarii