Spălaţi ruşinea de la Piatra!

sâmbătă, 28 februarie 2015, 02:41
2 MIN
 Spălaţi ruşinea de la Piatra!

Astăzi, de la ora 10:30, Penicilina Iaşi – CSM Târgovişte în etapa a XX-a a Diviziei A1

Primul eşalon al voleiului feminin românesc programează astăzi etapa a XX-a a sezonului regulat, antepenultima conform programării, numai că formaţia ieşeană mai are de susţinut o partidă tot pe teren propriu cu CSM Lugoj, pe 10 martie, între ultimele două runde. Deocamdată, Penicilina joacă astăzi în Sala Polivalentă un meci pe care, nu cu mult timp în urmă, l-am fi înregistrat la capitolul “pierderi” fiindcă formaţia dâmboviţeană se afla la egalitate cu “granzii” Ştiinţa şi CSM în fruntea campionatului. Numai că, în ultima vreme, formaţia de lângă Turnul Chindiei a lăsat-o mai moale şi speranţele încep să renască şi pe lângă Turnul Goliei. Nu de alta, dar din moment ce Craiova a reuşit să învingă “sperietoarea din Târgovişte”, de ce n-ar putea şi Penicilina noastră, care a învins echipa olteană pe unde a prins-o în acest sezon? Da, dar Penicilina nu trebuie să facă figuraţia de la Piatra Neamţ, în faţa Unicului, care a adus nu numai amărăciune dar şi vorbe mărunţite pe la colţuri, vorbe nemeritate şi de loc demne de luat în seamă… Dar dacă e vorba de… vorbe, nici CSM-ul Chindiei n-a scăpat de aşa ceva, după istoria de la Craiova.
Dincolo de vorbe, astăzi aşteptăm fapte, iar premisele acestei partide aduc în faţa Penicilinei echipa clasată pe locul IV în Divizia A1, cu 42 de puncte în traistă, 27 mai multe decât Iaşul. Are un antrenor sârb Dragan Nesic, secondat de un bulgar (Atanas Taşkov), o jucătoare sârbă de care se vorbeşte mult în ultima vreme, Sara Klisura, o alta cunoscută de câţiva ani, Sanja Maletic, o americancă (Gwen Rucker), o uzbekă (Lola Arslanbekova) şi, pe ici-pe colo şi câteva românce redutabile, Bianca Moldovan, Sorina Marian, Alexandra Trică, Irina Horeică. Numele sunt impresionante, dar sperăm că titularele de până acum, dar şi jucătoarele mai puţin folosite în ultima vreme, ca Ana Ursachi şi Simona Filip, să-şi arate valoarea şi – mai ales – să spele ruşinea de la Piatra!
Celelalte meciuri ale etapei: Volei Alba Blaj – CSM Bucureşti, CSM Lugoj – CSM Satu Mare, Dinamo – Unic Piatra Neamţ, Ştiinţa Bacău – Medicina Târgu Mureş, SCMU Craiova – CSU Cluj.
PS: Echipa Ştiinţa Miroslava a plecat la Galaţi să îndeplinească o simplă formalitate, adică a doua victorie în faţa echipei locale CSU şi să se califice în turneul final al seriei Est din Divizia A2

 

 

Comentarii