Ştiri cu Adrian şi Victor

vineri, 10 ianuarie 2014, 02:50
4 MIN
 Ştiri cu Adrian şi Victor

* Deşi anul a început fără pic de zăpadă, treburile s-au precipitat, de parcă ar fi alunecat pe o pârtie abruptă, plină de gheaţă. Un semn că e sărăcie şi că lumea n-a prea avut ce mânca şi, mai ales, ce bea: dacă ar fi avut (mai ales partea a doua), de Bobotează ar fi stat cu ochii în televizor, să-şi mai revină din mahmureală şi să urmărească secvenţe de la bătaia pe agheazmă, nu s-ar fi repezit să intre în vâltoarea unui an care se anunţă, deja, plin de vorbe şi gol de realizări, ca orice an electoral. În vreme ce popa umbla pe la case, cu busuiocul, televiziunile zbârnâiau, iar televizoarele se îndoiau sub povara titlurilor despre condamnarea lui Năstase. N-are rost să pomenim şi noi despre asta, că subiectul a fost tocat la maşină pe toate părţile, dar avem, totuşi, o mirare: după verdict, mulţi pesedişti importanţi s-au repezit să declare că "în aceste clipe suntem alături de Adrian Năstase" sau, oricum, ceva la modul ăsta. Cum nu i-am văzut, ulterior, alături de condamnat, am rămas cu impresia că a fost doar aşa, o vorbă aruncată în vânt, de răcit gura. Asta, normal, dacă n-o fi fost din categoria "gura bate mintea": între noi fie vorba, ne-am fi aşteptat ca, după pronunţarea sentinţei, măcar un coleg din USL să se scape şi să-i ureze lui Adrian Năstase "La mulţi ani!".
* Până la urmă, fostul premier se va descurca, mai cu o carte, mai cu o postare pe blog; cum şi-a făcut o mare fermă în Prahova (cea de la Cornu), ar putea la fel de bine să mai facă una şi la Rahova. Pe de altă parte, dacă stăm şi ne gândim, subiectul ăsta deja şi-a pierdut din importanţă, telespectatorii deja s-au îndreptat spre altul, mult mai promiţător. De fapt, pare şi normal ca electoratul respectiv să se intereseze mai degrabă de Adrian Cristea şi Victor Slav decât de Adrian Năstase şi Victor Ponta, nu?
* Am aflat din acele părţi ale jurnalelor de ştiri care se doresc a fi mai amuzante şi mai relaxante că pe Facebook a apărut o pisică vedetă din România, motanul Lentilă (numit aşa fiindcă are ochii cam câş). Este vorba despre un animal de un an şi jumătate, pisică adevărată, patrupedă, cum ar veni, cu coadă, mustăţi, urechi şi tot ce are ea. Am făcut precizările astea fiindcă prima dată când ne-a sărit în ochi titlul depre Motanul Lentilă ne-am gândit, evident, că în text este vorba despre Dan Voiculescu, cel care a apărut la televizor, cu puţine luni în urmă, având doar o lentilă la ochelarii de soare!
* Alte ştiri de la jurnale fac să tremure osânza depusă pe români cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă: cică se anunţă un val mare de îmbolnăviri de gripă şi că, deja, la Sibiu, s-ar fi semnalat primul deces. Din câte se spune, este vorba despre gripă porcină. Păi, ni se pare şi normal să fie gripă porcină, după dezmăţul de Crăciun şi Revelion: cârnaţi, tobă, caltaboşi, chişcă, sângerete, şorici, fripturi, afumături, nu-i normal ca şi viruşii de gripă să capete însuşiri porcine? Ca să nu mai amintim şi porceala cealaltă, pe partea lichidelor! În sensul ăsta, ar trebui ca, după Paşti, să vină gripa ovină, iar după post să ne pălească o gripă legumicolă, nu?
* Ar mai fi ştiri, dar preferăm să nu ne mai amintim de ele, că ne enervăm şi nu e bine să ne zbârnâie nervii chiar din primele zile ale anului (oricum, mai sunt 50 de săptămâni în care s-o facem!), aşadar vă lăsăm să profitaţi de weekend şi de eventualele resturi de la Revelion, păstrate la loc de cinste în frigider sau cămară. Weekend vesel!

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii