Student accidentat grav pe trecerea de pietoni

miercuri, 05 martie 2014, 02:50
2 MIN
 Student accidentat grav pe trecerea de pietoni

Un student de 23 de ani se află în stare critică. Tânărul din Bacău a fost grav accidentat ieri-seară pe o trecere de pietoni de pe bulevardul Carol. El a fost preluat de un echipaj de prim ajutor şi adus la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalul „Sfântul Spiridon“ în stare gravă.

Studentul are numeroase leziuni la nivelul capului, însă este conştient. El este internat în Secţia Clinică ATI a spitalului, iar medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte evoluţia stării sale de sănătate. „Pacientul a fost izbit de o maşină şi accidentat grav. Din câte am înţeles, băiatul îşi condusese prietena spre cămin, iar când s-a angajat în traversare vorbea la telefon. El a fost târât de maşină şi s-a ales cu numeroase leziuni în zona capului. Pacientul are o fractură la baza craniului. În urma investigaţiilor au fost descoperite sângerări intracraniene şi o disecţie de aortă, ceea ce este foarte grav. Cu toate acestea, studentul este conştient. Când a ajuns în UPU, ne întreba ce s-a întâmplat, unde este şi spunea că el nu a fost implicat în niciun accident, stare care este frecvent întâlnită în astfel de situaţii“, a explicat conf. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD.

Potrivit anchetatorilor, pe numele ieşeanului în vârstă de 30 de ani care l-a accidentat pe student s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. „Şoferul conducea dinspre Rond Agronomie către Piaţa Mihai Eminescu, iar din primele investigaţii a rezultat că la trecerea de pietoni amplasată la intersecţia cu George Coşbuc a surprins şi a accidentat un tânăr de 23 de ani din judeţul Bacău angajat regulamentar în traversarea străzii. Şoferul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice“, a precizat  Alexandru Chelaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

Comentarii