Surpriză neplăcută pentru şoferi. Se închide o arteră intens circulată din Centru

vineri, 04 iulie 2014, 01:50
2 MIN
 Surpriză neplăcută pentru şoferi. Se închide o arteră intens circulată din Centru

Strada Agatha Bârsescu va fi închisă, începând de săptămâna viitoare, din cauza lucrărilor din faţa Teatrului Naţional. Conducerea Primăriei a anunţat că circulaţia auto de pe tronsonul cuprins între străzile I.C. Brătianu şi Sfântul Sava va fi deviată începând de luni pe strada Cuza Vodă, pe la Filarmonică şi Târgu Cucu.

Aceste modificări în trafic vor dura aproximativ o lună şi jumătate, aceasta fiind perioada estimată de execuţie şi pentru lucrărilor din faţa Teatrului Naţional. „Lucrările vizează finalizarea rigolelor, pentru preluarea apelor pluviale şi a pavimentului de granit. Astfel încât sosirea anului şcolar să ne găsescă cu acesată lucrare, pe acest tronson finalizat. Sperăm să nu fie probleme în ceea ce priveşte circulaţia rutieră. Sunt deja nişte indicatori de trafic diminuaţi“, a precizat viceprimarul Mihai Chirica.

Lucrările fac parte din proiectul european care vizează asfaltarea străzilor din spatele Primăriei şi modernizarea parcărilor, investiţia având ca termen de finalizare toamna acestui an. Modificări în trafic sunt preconizate şi pentru zona Metalurgiei. Constructorii au demarat deja desfacerea liniei de tramvai până la Doi Băieţi, lucrări care vor impune restricţii de circulaţie.

„Şantierul va afecta traficul şi-l va afecta într-o modalitate pe care am prezentat-o şi pe celălalt tronson, între Calea Chişinăului şi Pod Metalurgiei. În urma lucrărilor de desfacere a liniilor mai rămân două benzi de circulaţie, câte una pe sens. Utilajele sunt nevoite să stea în afara zonei de lucru, motiv pentru care funcţie de înaintarea şantierului, circulaţia va fi deviată când pe stânga, când pe dreapta, în ambele sensuri, să permită şi înaintarea şantierului, dar şi traficul rutier“, a declarat Chirica.

Primăria a mai anunţat că şi lucrările de pe pasajul Nicolina avansează, astfel că în perioada următoare se pregăteşte turnarea asfaltului pe pasaj. După această etapă, vor demara lucrările la liniile de tramvai de pe pasaj, estimate a începe în luna august. Şi la pasajul din Fundaţie, constructorii se apropie de o nouă etapă. Conform municipalităţii, constructorii pregătesc o turnare masivă de beton, la camera de pompe şi în subsolul pasajului.

„Deja ieri (n.r., miercuri) se lucra la pregătirea terenului pentru armarea în zona subterană. Sperăm în luna iulie să vedem finalizate turnările de betoane, şi continuă şi lucrările la trotuare şi străzi“, a precizat viceprimarul Mihai Chirica. Lucrările la pasajul subteran din Fundaţie ar trebui finalizate până pe 15 august.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii