Tată judecat pentru moartea fiicei strivite de autocar

sâmbătă, 10 august 2013, 01:50
2 MIN
 Tată judecat pentru moartea fiicei strivite de autocar

Procurorii ieşeni au trimis în judecată de două persoane acuzate de ucidere din culpă, în urma unui accident soldat cu decesul unei tinere de 30 de ani. Unul dintre cei care vor da ochii cu judecătorii este tatăl victimei, Florin Băluţă, cel care în ziua în care fata sa a decedat conducea, în stare de ebrietate, o căruţă nesemnalizată. A doua persoană judecată este Nicolae Panu, şoferul unui autocar.

Potrivit rechizitoriului, pe 12 aprilie 2012, Florin Băluţă, fiica sa şi încă o persoană au plecat cu o căruţă din Podu Iloaiei până în Epureni pentru a cumpăra miei. La întoarcere, aproape de miezul nopţii, Băluţă conducea în Podu Iloaiei, pe DE 583, fiica sa Mariana fiind în stânga sa. În momentul în care atelajul a ajuns pe podul de peste Bahlui, autocarul condus cu viteză de Nicolae Panu l-a spulberat. Atât Florin Băluţă, cât şi fiica sa au ajuns la spital însă din cauza rănilor grave tânăra a decedat după câteva zile. În urma unei expertize s-a concluzionat că autocarul circula cu 67 de kilometri la oră într-o zonă în care viteza maximă era de 30 de kilometri.

Oamenii legii au aflat că un alt motiv care ar fi dus la producerea accidentului a fost şi nesemnalizarea căruţei, din acest motiv fiind pus sub acuzare şi tatăl victimei. Acesta se afla şi în stare de ebrietate.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii