Un mare spital din Iaşi stă de un an fără ambulanţă

miercuri, 09 septembrie 2015, 01:55
2 MIN
 Un mare spital din Iaşi stă de un an fără ambulanţă
Ultima ambulanţă a fost "scoasă la pensie" cu 800.000 de kilometri la bord

Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi împlineşte în curând un an de când nu mai are ambulanţă proprie. Unitatea medicală depinde din octombrie anul trecut în totalitate de sprijinul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) pentru transportarea pacienţilor la consultaţii şi examene în alte spitale din oraş.

Din cauza numeroaselor solicitări către SAJ, medicii din Spitalul de Boli Infecţioase spun că în unele cazuri autosanitarele ajung mai greu pentru preluarea bolnavilor şi transportarea lor către un consult de specialitate din alt spital. „Momentan spitalul nu dispune de banii necesari pentru achiziţionarea unei autosanitare noi, şi atunci încă solicităm sprijinul SAJ-ului pentru fiecare caz în care pacientul trebuie văzut într-o altă unitate medicală. În funcţie de cazul nostru şi de intervenţiile pe care ei le au în curs, maşinile ajung la noi, în unele situaţii, mai dificil. Însă asta nu înseamnă că sunt probleme reale”, a spus dr. Irina Teodorescu, purtător de cuvânt al spitalului.

Spitalul de Boli Infecţioase se află în subordinea Consiliului Judeţean (CJ), acesta din urmă fiind principalul ordonator de credite al unităţii medicale. Singura autosanitară a spitalului, marca Dacia 1.300, a fost trasă pe dreapta anul trecut pentru că, după 20 de ani de funcţionare, s-a defectat, fără ca spitalul să mai poată găsi pe piaţă piese pentru aceasta.

Salvarea a fost pusă în funcţiune în 1993, înregistrând până anul trecut peste 800.000 de kilometri la bord. Spitalul ar avea nevoie pentru achiziţionarea unei autosanitare noi de 40.000 de euro.

 

Comentarii