Un traficant arestat la domiciliu, lăsat de judecători să meargă zilnic la cârciumă

marți, 21 martie 2017, 02:50
2 MIN
 Un traficant arestat la domiciliu, lăsat de judecători să meargă zilnic la cârciumă

Un fost taximetrist arestat la domiciliu într-un dosar de trafic de persoane va putea să iasă din casă pentru a merge la muncă. Adrian Nica a primit permisiunea instanţei să părăsească domiciliul de luni până sămbătă, de la ora 7.00 la ora 17.00, pentru a munci la un local din zona Nicolina.

 Nica este judecat de Tri­bunal după ce a fost deferit justiţiei alături de Neculai Ursache, Marian Bonciu, Claudiu Dumitru Lupu, Alexandru Lungu, Sunita Roman, Cătălina Romaniuc, Răzvan Lungu şi Iulius Paul Hotin. Toţi sunt acuzaţi că ar fi racolat şi exploatat 14 fete, care au practicat prostituţia în municipiul Iaşi. Adrian Nica era taximetrist când reţeaua era activă, şi era cel care transporta clienţii sau prostituatele. Reţeaua a fost constituită în perioada martie – decembrie 2015, de către Alexandru Lungu şi Neculai Ursache. Majoritatea fetelor care au ajuns să se prostitueze au vârste cuprinse între 13 şi 17 ani şi erau orfane sau provenite din familii cu probleme.

„Victimele minore, în special cele provenite din centrele de ocrotire, nu beneficiau de bani sau de alte foloase de pe urma prac­ticării prostituţiei, acestea erau atrase de faptul că aveau un loc în care să se cazeze atunci când fu­geau din centrele de ocrotire, se mulţumeau cu sume infime de bani sau bunuri, iar membrii grupării au speculat acest lucru pentru a realiza venituri mari de bani din exploatarea acestora“, se arată în rechizitoriu. Mai multe apartamente, unele în regim hotelier, erau închiriate în zona centrală a oraşului. Clienţii erau racolaţi prin interme­diul anunţurilor date într-un ziar local. 
 
 

Comentarii