Vedere spre play-off

marți, 01 decembrie 2015, 02:43
6 MIN
 Vedere spre play-off

  CSMS Iaşi – FC Botoşani 1-0 (1-0), în etapa a XIX-a a Ligii I de fotbal *  CSMS a câştigat meritat derbiul Moldovei şi se situează la un punct de play-off!

 
 
CSMS: Grahovac – Voicu, Mihalache, Frăsinescu (‘6 – Enescu), Ţigănaşu – Mitic, Ciucă – Böle, V. Gheorghe (’90 – Creţu), Onduku (’83 – Bosoi) – Golubovic. Antrenor: Nicolo
 Napoli.
Botoşani: Pleşca – Dimitrov, Plămadă (’77 – Neziri), Ngadeu, Acsinte – Vaşvari (’57 –  Cabrera), Cordoş – Ivanovici, Bordeianu, Popovici (’68 – Martinus) – Fülöp. Antrenor: Cristian Pustai.
Cartonaşe galbene: Mihalache (’12), Enescu (’15) – Vaşvari (‘45^1), Martinus (’87).
Arbitri: George Rădulescu (Bucureşti); Vl. Urzică (Piatra Neamţ), A. Oniţa (Constanţa).
 
1-0, min. 44: şutul lui Enescu, de la 15 metri, loveşte bara din dreapta lui Pleşca, mingea ricoşează la Gheorghe, care înscrie de la 7 metri.
 
CSMS Iaşi a confirmat duminică faptul că este capitala fotbalistică a Moldovei. CSMS s-a impus pe merit în faţa FC Botoşani şi a ajuns la un singur punct de un loc de play-off. Justeţea succesului a fost susţinută şi de cifrele partidei. Exceptând posesia (52% pentru oaspeţi), gazdele au câştigat la toate capitolele (12-7 la şuturi, 8-3 la încercări pe poartă, 7-2 la cornere, 20-16 la lovituri libere) precum şi la gradul de periculozitate a ocaziilor de gol. Scorul a fost doar 1-0 şi din cauza sau datorită lui Pleşca, depinde din ce unghi priveşti, care a avut câteva intervenţii de excepţie, mai ales în actul doi, la şuturile lui Mihalache (’63), Gheorghe (’70) şi Onduku (’71). Până la acele momente, echipa oaspete  a avut câteva oportunităţi de a anula avantajul luat de gazde după reuşita lui Gheorghe, din finalul actului întâi, însă Bordeianu (’55), Ivanovici (’58) şi Fülöp (’62) nu au găsit drumul spre gol.
Şi primul act a avut un aspect asemănător cu al doilea. Oaspeţii, în ciuda unei formule ultra-defensive, cu trei stoperi în primul “11”, cu un mijlocaş,Fülöp uns atacant, şi cu trei jucători ofensivi, Cabrera, Martinus şi Neziri doar rezerve, deşi Hadnagy şi Roman au fost indisponibili, au dominat startul, şuturile lui Bordeianu (‘5) şi Popovici (’23) creând emoţii. Iaşul şi-a revenit în a doua jumătate a primei reprize, acţiunile lui Böle (’29 şi ’37) prefaţând reuşita lui Gheorghe. CSMS şi-a luat astfel revanşa după eşecul nemeritat din tur, de la Botoşani, şi priveşte cu optimism spre viitor.
 
Fotbaliştii i-au făcut cinste lui Chirica!
 
^ După mai multe promisiuni neîndeplinite în privinţa redresării financiare a CSMS şi câteva semnale negative la adresa fotbalului, Mihai Chirica a dat senzaţia că a înţeles semnalele de alarmă trase. Vineri, primarul interimar al Iaşului a luat cina cu fotbaliştii ieşeni, dându-le asigurări că actuala criză financiară va fi depăşită. “Nu am fost obşinuiţi cu probleme financiare la echipă, aşa că eram îngrijoraţi, după schimbarea primarului. Domnul Chirica a venit la noi şi ne-a dat asigurări că lucrurile se vor rezolva. Sperăm să se întâmple acest lucru” a spus Milan Mitic. Cina s-a derulat la un restaurant din zona Palas, fiind plătită de fotbalişti, din banii strânşi din amenzile de pe parcursul sezonului. La întâlnire, Chirica a afirmat că, pe viitor, va sprijini din plin rugbiul ieşean, nefăcând vreo referire la sporturile de sală. În plus, primarul interimar a anunţat că în vara viitoare va ceda echipa de fotbal oricărui investitor doreşte să o preia. ^ Primul efect al întâlnirii cu Chirica a fost alocarea unei sume de 300 000 de lei către club. Din aceşti bani se va achita a doua rată a salariului pe luna septembrie şi alte datorii către bugetul de stat. ^ Frăsinescu s-a accidentat în minutul 2 al partidei, fundaşul ieşean acuzând probleme musculare. ^ Fost portar la Politehnica Iaşi, Răzvan Pleşca a spus, la final, că e mândru că a jucat la Poli şi a stat în cel mai frumos oraş din lume, Iaşi! ^ Florin Plămadă, care a jucat în trecut la CSMS, a fost titular la oaspeţi. ^ Niciunul din jucătorii cu probleme de natură medicală de la CSMS nu a fost recuperaţi până duminică, Bădic şi Viveiros nefiind cooptaţi în lotul de 18, la fel ca accidentaţii Boiciuc şi Ganea. Oaspeţii au avut probleme şi mai importante: Hadnagy şi Miron au fost suspendaţi, Iliev, Patache şi Roman – accidentaţi.
 
Declaraţiile tehnicienilor
Nicolo Napoli: “Se pare că ne simţim bine în retururile campionatelor! A fost o victorie meritată. Mă bucur că am obţinut o nouă victorie, în urma unui meci bun. Prima repriză a fost echilibrată, însă în repriza a doua am avut multe ocazii clare. Faptul că primarul a venit la echipă a mai liniştit spiritele, sperăm ca lucrurile să se rezolve. Mergem la Dinamo să câştigăm”.
Cristi Pustai: “Succesul este meritat. Din păcate, continuăm pasa proastă în care ne aflăm. L-am urcat pe Cordoş la mijloc pentru a anihila jocul de cap a lui Golubovic, pe Bordeianu l-a preferat lui Cabrera din cauza terenului, pe Fülöp l-am trimis atacant, preferându-l lui Neziri, pentru că are minute mai multe, iar Martinus a fost rezervă ţinând cont şi de cum a jucat în ultima perioadă”.
 
 
CSMS – catalog
 
Grahovac (6,5) – a avut destul de lucru, fiind sigur în tot ce a făcut.
Voicu (6) – atent în defensivă, discret în atac.
Mihalache (6) – sigur.
Frăsinescu – s-a accidentat în minutul 2.
Ţigănaşu (6) – puţine inexactităţi.
Mitic (6) – a muncit mult.
Ciucă (5,5) – trecut stoper după ieşirea lui Frăsinescu, a avut câteva momente de nesiguranţă.
Böle (6,5) – periculos.
V. Gheorghe (7) – are meritul de a fi înscris unicul gol al partidei.
Onduku (5,5) – lunga perioadă de absenţă s-a simţit.
Golubovic (6) – dedicat.
Enescu (6) – a şutat bine înainte de golul lui Gheorghe, a avut destule erori în rest.
Bosoi a intrat în minutul 82, iar Creţu în minutul 90.
 
 
 
 
Etapă după etapă
Aseară s-a încheiat etapa a XIX-a a Ligii I, iar astăzi începe cea de-a XX-a rundă.
Rezultatele etapei a XIX-a: Pandurii Târgu Jiu – Concordia Chiajna 2-0. Răduţ (’42), Hora (’68 – penalty); Petrolul Ploieşti – CFR Cluj 1-0 (1-0). Zoubir (’15); ACS Poli Timişoara – ASA Târgu Mureş 2-0 (1-0). Luchin (‘45^1), Rufino (’86); FC Viitorul – CSU Craiova 4-0 (2-0). Nicoliţă (’11), Tănase (’32, ’76), Aganovic (’68); Bawab (C) a fost eliminat în min. 73; Steaua Bucureşti – Astra Giurgiu 0-1 (0-0). Găman (90^4);  FC Voluntari – Dinamo 1-3. Spahija (’65) / Gnohere (‘1), Filip (’41), Anton (’60). Koné (V) a fost eliminat în min. 90^1
 
Programul etapei a XX-a: CSU Craiova – ACS Poli Timişoara (astăzi, ora 14:00, în tur, 1-1); Concordia Chiajna – FC Viitorul (astăzi, 18:00, 1-3); CFR Cluj – Pandurii Târgu Jiu (astăzi, 20:30, 1-1) FC Botoşani – Petrolul Ploieşti (mâine, 18:00, 1-2), ASA Târgu Mureş – Steaua (mâine, 20:30, 1-1); Astra Giurgiu – FC Voluntari (joi,. 18:00, 2-1); Dinamo – CSMS Iaşi (joi,  20:30, 0-0). 
 
 
 

Comentarii