Volkswagen a înmatriculat în Germania 6 avioane înregistrate iniţial în Insulele Cayman

luni, 13 noiembrie 2017, 10:59
1 MIN
 Volkswagen a înmatriculat în Germania 6 avioane înregistrate iniţial în Insulele Cayman

Volkswagen a înmatriculat în Germania 6 avioane care fuseseră iniţial înregistrate în Insulele Cayman, potrivit unui purtător de cuvânt al grupului, care a confirmat un articol apărut în publicaţia Welt am Sonntag, transmite Reuters.

 

Purtătorul de cuvânt a spus că măsura a fost luată în baza unor noi reglementări ale Uniunii Europene, care stipulează că avioanele trebuie înmatriculate la autorităţile teritoriului unde sunt staţionate.

Volkswagen a negat anterior că avioanele au fost înregistrate în Insulele Cayman din motive fiscale, precizând că este vorba doar despre mai puţină birocraţie. Cel mai mare productor auto european avea în proprietate un Airbus A319 pentru membrii conducerii, dar avionul a fost vândut în urma scandalului dieselgate din 2015, care a costat până în prezent Volkswagen aproximativ 30 de miliarde de dolari.

Volkswagen deţine în prezent 9 avioane, dintre care 7 erau înregistrate în Insulele Cayman. Unul dintre aceste avioane urmează să fie vândut, a precizat purtătorul de cuvânt.

Comentarii