Economisirea resurselor (II)

Subtitlu

joi, 10 mai 2007, 19:20
2 MIN
 Economisirea resurselor (II)

1. Folositi ingrediente naturale pentru curatenia casei: otetul si sucul de lamiie sint numai bune pentru curatarea paharelor, indepararea petelor de pe haine, portelanuri si aluminium. Uleiurile minerale, derivate din seminte, pot fi folosite pentru lustruirea podelelor si a mobilierului de lemn.

2. Tineti caloriferele si radiatoarele libere, nu le acoperiti cu perdele si cuverturi si veti economisi astfel din caldura radianta.

3. Daca cuptorul functioneaza pe baza de curent electric il puteti inchide o idee mai devreme decit o cer instructiunile, si astfel puteti economisi energia, deoarece acest tip de aragaz necesita mai mult timp de racire in comparatie cu cel pe baza de gaz

4. Atunci cind gatiti folositi tigaia potrivita, daca fierbeti un ou, folositi un recipient special pe ochiul cel mai mic al aragazului. Cind fierbeti legume, folositi atita apa cit sa le acopere. Intotdeauna utilizati tigaile cu capac pentru a reduce timpul de gatire.

5. Nu aruncati, reutilizati: folositi bureti si cirpe in loc de servetele de hirtie de bucatarie. Inlocuiti lamele de barbierit de unica folosinta cu cele reutilizabile. Cumparati aparate de cafea cu filtru reutilizabil in locul celor cu filtre de hirtie. Evitati folosirea aerosolilor, folositi pompite de sprayat, ardeti luminari sau betisoare pentru a aroma aerul

6. Folositi cit mai rar pungile de plastic: un trilion de pungi de plastic sint folosite anual, sau un milion de pungi de plastic pe minut. Ele se transforma in deseuri toxice, polueaza solul, oceanele si omoara flora si fauna. Cumparati citeva pungi de canvas sau pungi de cumparaturi reutilizabile pe care sa le luati cu dumneavostra cind plecati la cumparaturi.

7. Reciclati cit puteti mai mult: hirtie, cutii de conserve, sticle de plastic, pahare si telefoane mobile. Nu aruncati bateriile, lichidul antigel, vopseaua, sau chimicalele in gunoi. Folositi locurile special create pentru acestea.

Comentarii