Notele elevilor de la cinci licee pot fi vizualizate online de parinti

vineri, 05 noiembrie 2010, 15:49
3 MIN
 Notele elevilor de la cinci licee pot fi vizualizate online de parinti

Platind un abonament in valoare de 7,5 lei pe luna, respectiv 60 de lei pe an, parintii elevilor de la colegiile National, "E. Racovita", "R. Wurmbrand" si de la Liceul "G. Ibraileanu" pot vizualiza de acasa sau de la birou notele si absentele copiilor, dar si pozitia pe care o ocupa acestia in clasa in privinta rezultatelor la invatatura.

Acest lucru este posibil datorita implementarii unui sistem scolar informatizat lansat de catre firma ieseana ADSERVIO. "La noi, 85% dintre parinti au aderat la acest sistem, asta pentru ca elevii de clasa a XII-a au reusit sa ii convinga pe ai lor ca nu este nevoie", a spus directorul Seryl Talpalaru. "La Colegiul National, tot 85% au fost incintati de ideea de a folosi acest sistem. Pentru ceilalti parinti, care nu au aderat din motive financiare, colegiul a hotarit sa acopere costurile de accesare, adica abonamentele, astfel ca 100% dintre parinti il folosesc", a adaugat directoarea Cristina Vilcu.

Daca anul trecut, reprezentantii ADSERVIO CENTER au introdus in premiera catalogul electronic la liceul pe care l-au absolvit, "Vasile Alecsandri", din acest an scolar, l-au extins in alte patru institutii iesene de invatamint intr-o forma cu mult imbunatatita.

"Sistemul este format din trei componente: catalogul electronic, disponibil doar in interiorul scolii, carnetul electronic care poate fi accesat de catre parinti si elevi pe Internet, in baza unor conturi personalizate care le sint distribuite de catre scoli, si o componenta care asigura interactivitatea lectiilor", a explicat Costi Andriescu, director al Serviciului de Relatii Publice din cadrul ADSERVIO CENTER.

Ce ofera

Intrind in contul personal, parintii vor putea vizualiza ori de cite ori doresc notele obtinute, absentele acumulate (respectiv cite dintre ele sint motivate si in ce baza) si progresul de la clasa. In aceste conturi personale, cadrele didactice le pot trimite parintilor mesaje in legatura cu frecventa la scoala, comportamentul de la clasa, programarea unor evenimente la nivel de clasa sau la nivel de scoala etc.

Pentru elevi, accesul la interfata catalogului electronic de la clasa, care functioneaza in paralel cu cel clasic, le permite sa aprecieze cind ar putea fi ascultati pentru note. "Procentul de probabilitate ca elevul sa fie ascultat variaza intre 50 si 99%. Adica nici nu ii spunem elevului ca poate sa se culce pe o ureche, nici ca a doua zi va fi ridicat negresit in picioare", a explicat Costi Andriescu.

Totodata, prin sistemul suplimentar de evaluare prin plusuri si minusuri, elevii vor avea posibilitatea sa obtina o nota buna sau sa mai cistige timp pina la punerea unei note proaste. In momentul in care un elev acumuleaza 10 plusuri la o materie, sistemul genereaza automat un mesaj prin care il atentioneaza pe dascal ca trebuie sa ii puna o nota mare. De cealalta parte, la 10 minusuri adunate, elevul va primi o nota sub 5. Plusurile si minusurile vor fi acordate in functie de activitatea zilnica de la ore.

Genereaza tot felul de statistici

Cu ajutorul catalogului electronic, profesorii vor putea calcula mult mai usor mediile si vor putea realiza cu usurinta tot felul de statistici. In plus, vor fi scutiti sa mai intocmeasca  diverse rapoarte privind activitatile desfasurate la clasa si vor putea, de exemplu, proiecta la ore filme si prezentari power-point.

Investitia in soft, echipamente si in intretinerea acestora este facuta de catre ADSERVIO CENTER, urmind sa fie amortizata in timp. "Acest sistem nu consuma bani publici, nu foloseste bani de la bugetul de stat. Este vorba de o investitie privata, care va fi amortizata in timp. In momentul in care se va face profit, acesta va fi investit in alte scoli. Vom extinde acest sistem si la Cluj, insa acolo vom atrage fonduri europene pentru implementarea lui", a precizat Costi Andriescu.

Comentarii