Comisarul Viorel Ungureanu si-a facut vila la pret de garsoniera

vineri, 23 martie 2001, 00:00
2 MIN
 Comisarul Viorel Ungureanu si-a facut vila la pret de garsoniera

Tatal acestuia sustine ca ridicarea imobilului n-a costat mai mult de 50-60 milioane de lei
Garda Financiara este locul in care se string banii din amenzile aplicate societatilor comerciale prinse cu ocaua mica. O buna parte din acesti bani nu mai ies din casieria Garzii decit pentru a intra in buzunarele comisarilor, ca stimulente. Cu cit esti mai zelos si mai aprig in urmarirea tonetarilor, cu atit primesti mai multi bani la leafa. Leafa care nu depaseste 3 milioane de lei lunar.
De departe, unul dintre cei mai sirguinciosi angajati ai Garzii Financiare este comisarul Viorel Ungureanu. Cu greu s-ar putea explica altfel de unde a avut acesta banii necesari pentru a-si ridica vila din strada Miroslava.
Cele trei niveluri ale constructiei au fost evaluate in primavara anului trecut la nu mai putin de 453 milioane lei. Suma care se adauga la pretul a 1.200 mp de teren, pret care sare usor peste 100 de milioane. Nu am reusit sa-l contactam pe Viorel Ungureanu pentru a ne explica provenienta acestor bani. Singurul cu care am putut discuta a fost tatal acestuia. Paradoxal, el sustine ca intreaga cladire va costa de 10 ori mai putin decit este estimata. "Casa este construita in regie proprie, cu materiale strinse in ultimii ani. Pina la urma, cred ca ea va costa vreo 50-60 de milioane", a precizat Gheorghe Ungureanu.
Drumul parcurs de familia comisarului pina la vila a fost scurt si direct. O documentatie depusa la Primarie la inceputul anului trecut. O autorizatie de construire pe numele surorii sale, Didina Ursachianu, obtinuta trei luni mai tirziu, cu toate avizele necesare. Jumatate din cladire a fost ridicata in timp record. Daca ritmul lucrarilor va ramine acelasi, cea de-a doua jumatate va fi terminata pina la sfirsitul anului. In total, vila cu sase camere a comisarului Ungureanu va avea o suprafata construita de 226 mp. Reteta succesului pare a fi simpla: materialele trebuie strinse treptat, iar muncind personal la constructie, casa poate fi realizata cu o suma infima, care nu depaseste pretul unei garsoniere.
Verdictul arhitectului: "Casa arata ca o gura stirba"
"Astfel de case se faceau in anii ’50. Constructia nu are nimic din ce ar trebui sa aiba o casa facuta in 2001", considera arhitectul Nicolae Vericeanu. Arhitectonic, cel mai suparator lucru este balustrada balconului de la parter. "Fac un apel: nu mai folositi balustri la o cladire care se vrea moderna. Asa cum sint amplasati, balustrii dau balconului un aspect de gura stirba", a spus Vericeanu. Cele trei cuburi suprapuse, care reprezinta nivelurile cladirii, nu au ridicat nici un fel de probleme constructorului. Dupa parerea lui Vericeanu, un arhitect ar fi somat, daca ar fi trebuit sa lucreze la casa lui Ungureanu. "Cladirea este lucrata ingrijit. Oricum, nu cred ca a existat un arhitect care sa fi avut vreo contributie la proiectare. Este o casa modesta, fara pretentii, dar care nu are ce cauta intr-un mediu urban", a incheiat Vericeanu. (Alexandru ZANOAGA)

Comentarii