Iesenii maninca friptura de cal fara sa stie

luni, 27 august 2001, 23:00
1 MIN
 Iesenii maninca friptura de cal fara sa stie

Iesenii consuma parizer si pastrama din carne de cal. Directia Sanitar-Veterinara a demarat o ancheta pentru stabilirea producatorilor ieseni care vind carne de cal in loc de carne de vita. "Au fost identificate deja sapte unitati comerciale care vind carne de cal fara a avertiza in acest sens consumatorii. Faptul este cu atit mai grav cu cit, in afara de bolile specifice bovinelor, caii pot contracta si altele. Morva, de exemplu, care se intilneste la cabaline, se manifesta in forme foarte grave si la om", a declarat seful Directiei Sanitar-Veterinare, Vasile Hritcu.
Directorul DSV a refuzat sa nominalizeze firmele care comercializeaza ilegal carne de cal. El considera ca acest fenomen este incurajat de numeroasele sacrificari ilegale de animale din judet. "Numai in satul Dumbrava din comuna Ciurea exista 30 de persoane care au sacrificat cai in scopul comercializarii. Urmeaza ca in zilele urmatoare sa avem o situatie detaliata a acestor fenomene si sa luam masurile care se impun. Din fericire, pina acum nu s-au inregistrat totusi cazuri de toxiinfectii alimentare datorate consumului de carne infestata", a incheiat Hritcu. (A.Z.)

Comentarii