Ce poti face in weekend in oras

vineri, 12 noiembrie 2010, 20:02
5 MIN
 Ce poti face in weekend in oras

Simbata, 13 noiembrie

* Astazi, in intervalul 10.00-19.00, sala de la etaj a Muzeului de Istorie Naturala Iasi va fi deschisa iubitorilor lumii minerale si nu numai, pentru a doua editie din acest an a expozitiei "Mineralia". Cristale mari de cuart, agate "gigant", geode, specii minerale rare din intreaga lume sau "flori de mina" din Romania vor fi expuse pentru vinzare, preturile fiind cuprinse intre 10 lei si 1000 de lei. Nu lipsesc de la aceasta editie nici bijuteriile dintre cele mai sofisticate, confectionate din pietre semipretioase, precum ametist, acvamarin, calcedonie, jad, jasp, lapis, malachit, opal si turmalina. Spre vinzare, sint expuse, de asemenea, coliere din cele patru tipuri de pietre pretioase: safir, rubin, smarald si diamant. Totodata, pentru cei pasionati vor fi disponibile colectii, carti, enciclopedii sau geme de cea mai buna calitate. Miine expozitia "Mineralia" va putea fi vizitata in intervalul 10.00-17.00.

* De la ora 11.00, la Muzeul "Mihai Eminescu" din parcul Copou se va desfasura evenimentul cultural intitulat "Chirita pe scena ieseana". La eveniment, organizat de catre Muzeul Literaturii Romane impreuna cu Societatea Culturala "Junimea ’90", vor participa actorii Doina Deleanu, Petru Ciubotaru, Dionisie Vitcu si totodata criticii de teatru Constantin Paiu si Stefan Oprea.

* De la ora 17.00, la Moldova Mall (etaj 5), are loc un nou eveniment de promovare a albumului "Sustine artistii ieseni". Vor sustine concerte de folk Albert Casandruc, Descantec, Ana Maria Suruniuc, Ana Maria Bordean si Vox Harmony.

* Tot de la 17.00, in Piata Unirii, are loc actiunea de solidarizare cu persoanele aflate in dificultate, cunoscuta sub numele de "Un milion de stele", organizata de catre Centrul Diecezan Caritas. Evenimentul, ajuns la a cincea editie, se desfasoara simultan in 21 de orase din tara si consta in aprinderea unei luminari, fiecare luminare aprinsa simbolizind o persoana bolnava, care se confrunta cu neajunsuri sau care este marginalizata din punct de vedere social. Toti participantii vor putea procura luminari la fata locului in schimbul unei donatii simbolice. Cu sumele adunate din donatii se vor pregati pachete cu alimente de baza pentru batrinii nevoiasi. Acestea vor fi distribuite de catre voluntarii Caritas inainte de Craciun.

* La ora 18.00, in incinta Muzeului Unirii de pe strada Lapusneanu, este programat vernisajul expozitiei "Kenya – The land of migrations", a jurnalistului Florin Ghioca. Expozitia reuneste 35 de fotografii realizate luna trecuta. La initiativa National Geographic Channel, Florin Ghioca a petrecut o saptamina in rezervatia Masai Mara din Kenya, unde a fotografiat marea migratie a animalelor care strabat ecosistemul Serengeti. Citeva din creatiile sale au fost deja publicate in numarul din aceasta luna a revistei Foto-Video. "Kenya – The land of migrations" este o expozitie cu vinzare, fondurile strinse fiind donate pentru sustinerea campaniilor de protejare a felinelor mari.

Duminica, 14 noiembrie

* De la 10.00, in sala mica a Teatrului "Luceafarul" se va juca spectacolul "Purcelusul fermecat", adaptare dupa "Povestea porcului" de Ion Creanga, in regia lui Viorel Virlan. Din distributie fac parte actorii Liliana Mavris-Virlan, Ileana Ocneanu, Beatrice Engel, Loredana Tutuianu, Cristian Gheorghiu, Ioan Ginju, si Viorel Virlan. Montarea se inscrie in proiectul "Integrala Creanga", in cadrul caruia echipa artistica de la "Luceafarul" doreste sa includa cit mai multe dintre scrierile marelui povestitor.

* De la 11:30, in sala mare a Teatrului "Luceafarul" micutii sint asteptati la o noua reprezentatie "Croitorasul cel viteaz", adaptare dupa basmul semnat de Fratii Grimm, in regia lui Constantin Brehnescu. Pe scena vor evolua actorii Viorel Virlan, Beatrice Volbea, Cristian Gheorghiu, Ioan Ginju, Ion Agachi, Gigi Sfaiter, Paul Sobolevschi, Liliana Mavris-Virlan, Iulia Deloiu Trif  si Loredana Luca.

* In intervalul 12.00-18.00, la Cafeneaua Acaju, se va desfasura concursul "Locul bateriilor uzate nu este in casa! Trimite-le la reciclat". Cei interesati sa participe vor fi rasplatiti cu premii in functie de numarul bateriilor si acumulatoriilor portabili colectat. Cei mai harnici concurenti vor primi produse ecologice inscriptionate cu sigla proiectului, cum ar fi creioane, agende din hirtie si carton reciclat, sacose si hanorace din bumbac. Acest concurs incheie proiectul "Colectarea selectiva a deseurilor de baterii si acumulatori portabili in orasul Iasi", implementat in perioada noiembrie 2009 – noiembrie 2010 de catre Asociatia Mai Bine.

* Incepind cu ora 18:30, la Casa de Cultura a Studentilor, Opera ieseana va sustine un concert extraordinar dedicat implinirii a 175 de ani de la nasterea compozitorului francez Camille Saint-Saens. Din repertoriul compozitorului, orchestra si corul operei vor interpreta prologul operei "Les barbares", scena de balet din "Henric VIII", poemul simfonic "Danse macabre" si partituri din creatiile "Introduction et rondo capriccioso", respectiv "Samson et Dalila". "Sub condeiul compozitorului Camille Saint-Saens, romantismul muzical a primit originalitate in gindire tematica, energie in tratarea orchestrala si valoare in substanta mesajului artistic", a precizat Vasilica Stoiciu-Frunza, consultantul artistic al Operei Nationale Romane din Iasi (ONRI). Dintre solistii operei, in spectacolul de duminica vor evolua Roxana Georgescu, Elena Rosca, Tudor Florenta si George Cojocariu. Programul a fost ales de catre dirijorul Leonard Dumitriu, in timp ce maestrul Valeriu Gadei a pregatit corul.

* De la ora 20.00, Clubul Presei (aflat in spatele Universitatii "Petre Andrei") gazduieste spectacolul "Face2Face", in regia lui Andrei Ciobanu, doctorand in cadrul Universitatii de Arte "G. Enescu". Pe linga punerea in scena a piesei, Andrei Ciobanu este, de asemenea, eroul reprezentatiei. El va fi acompaniat la chitara de catre Paul Constantin. "Face2Face" arata ce se intimpla cind un scriitor "fals din cap pina in picioare", neimpacat pe deplin cu propria lui sexualitate, care sufera de schizofrenie, de viciul bauturii si de dedublarea personalitatii. Acesta nu s-a putut integra in societate si a fost respins de aceasta, astfel ca ajunge sa se intilneasca fata in fata cu propria lui personalitate, confruntare care il secatuieste de energie si de vointa. "Face2face" este o drama a individului sau o comedie a destinului la adresa individului. Iar faptul ca regizorul este si actorul transforma "Face2face" intr-un one man show. Spectacolul a avut premiera in luna iulie la Casa de Cultura "Mihai Ursachi" din Copou si nu este recomandat persoanelor cu virsta sub 14 ani. Biletul costa 5 lei.

 

Rubrica realizata in colaborare cu IasiFun.ro, site-ul care te scoate din casa. Updatat zilnic, IasiFun.ro te tine la curent cu evenimentele care au loc in oras.

Comentarii