Meniu „regal” pentru invitatii la Balul Palatului

joi, 16 noiembrie 2006, 20:02
3 MIN
 Meniu „regal” pentru invitatii la Balul Palatului

Agitatia in bucatariile restaurantului „Onyx” a inceput inca de ieri. Petrisor Tanase, alaturi de echipa de bucatari a restaurantului, a inceput deja sa transeze cei 60 de fazani care vor fi serviti, simbata, invitatilor la Balul Palatului, la gustare. Aceasta mai include alte patru feluri de mincare, care mai de care mai aromate si mai frumos aranjate, precum rulouri de salau, piept de rata afumat cu otet de zmeura, icre negre si rosii, cozi de crevete „Tiger”.

„Otetul de zmeura este o reteta proprie. Desi acest produs se gaseste in strainatate, cel pe care il vom utiliza pentru pieptul de rata afumat este facut de mine, insa nu va pot spune ingrdientele, pentru ca este secretul meu”, ne-a spus Petrisor Tanase. Dupa gustare, va urma un adevarat festin, vestitul bucatar pregatind un medalion de cerb cu fructe. „Voi folosi sosuri speciale, unele cu vin alb, altele cu coniac, indulcite cu coacaze. Garnitura va fi alcatuita doar din fructe – mandarine si struguri -, decorata in stilul «art nouveau». S-a renuntat la decorul format din legume taiate si la farfurii colorate. Totul va fi servit pe vesela alba”, a povestit bucatarul.
La un asemenea festin, desertul ocupa un loc special, Petrisor pregatind un mousse de ciocolata si o crema speciala cu brinza fina, mascarpone, si piper rosu. „E un desert delicios rau de tot. Nu mi- a venit sa cred ca va folosi piper la desert, insa mi-a placut la nebunie”, a spus Constantin Soranescu, patronul restaurantului Onyx. Acest desert exotic provine din spatiul sud-american, iar piperul rosu, ingredientul de baza in pregatirea acestuia, desi pastreaza aroma acestei plante, nu este iute.
Pentru ca toate lucrurile sa mearga struna in bucatariile restaurantului, iar mincarea sa fie gata la timp si cit mai gustoasa, Constantin Soranescu a achizitionat din Germania, pentru suma de 1 miliard de lei, un cuptor special, de ultima generatie.
80% dintre invitati au confirmat prezenta
Pina de deschiderea Balului Palatului mai sint putine ore. La evenimentul de simbata seara sint asteptati peste 200 de invitati. „Aproximativ 80% dintre cei care si-au confirmat prezenta provin din mediul de afaceri, ceilalti reprezinta administratia si mediul cultural. A existat o mare retinere, motivata de suma de 500 de euro mentionata in invitatii, care a fost interpretata gresit in unele cazuri”, a precizat Nicusor Paduraru, prefectul interimar.
Potrivit conducerii Prefecturii, Balul Palatului a fost organizat cu fondurile strinse anul trecut din conturile Fundatiei „Asociatia pentru Ecologie si Dezvoltare Durabila”. Printre invitatii care au confirmat invitatia la bal se numara ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, secretarul de stat Marian Petrache, deputatul PD Petru Movila sau senatorul PNL Varujan Vosganian. Dar sint si nume sonore care au anuntat ca nu vor participa la bal. De exemplu, presedintele Consiliului Judetean, Lucian Flaiser, care isi serbeaza simbata ziua de nastere.
De asemenea, viceprimarul Constantin Neculau a declarat ca nu va participa la eveniment, dar a precizat ca a donat suma de 5 milioane lei. Printre cei care au fost invitati, dar care nu si-au confirmat inca prezenta se numara si primarul Gheorghe Nichita. „Am vorbit de doua sau trei ori cu dumnealui, dar inca nu am primit un raspuns ferm. Cel mai probabil, va accepta invitatia”, a precizat Nicusor Paduraru.
Mai mult, ieri, prefectul interimar i-a adresat o invitatie publica prefectului suspendat din functie, Radu Prisacaru, cel care a lansat acest eveniment, anul trecut. „Exista o singura persoana care nu a primit invitatie, dar care este invitata in mod public. Cred ca este forma cea mai onorabila de a respecta un eveniment prin initiatorul sau”, a spus Paduraru. Contactat telefonic, Radu Prisacaru a sustinut ca inca nu poate oferi un raspuns invitatiei Prefecturii. „Ma mai gindesc si miine voi oferi un raspuns la invitatia lansata”, a spus Prisacaru.

Comentarii