30.000 de euro de caciula

luni, 22 octombrie 2007, 20:59
3 MIN
 30.000 de euro de caciula

 Doua meciuri a jucat Steaua in grupa H a Ligii Campionilor, doua meciuri soldate cu doua infringeri: 1-2 la Praga, cu Slavia si 0-1 in "Ghencea" cu Arsenal.

Acest start nereusit nu-l dezarmeaza pe finantatorul Gigi Becali, care mai spera inca in calificarea in optimile Ligii Campionilor si vrea sa dea lovitura la Sevilla, chiar pe stadionul "Ramon Sanchez Pizjuan", acolo unde, cu Emeric Ienei pe banca si legendarul Helmuth Duckadam in poarta, Steaua cistiga la penaltiuri finala de vis cu Barcelona. Au fost vremuri frumoase, nici vorba, dar in ultimii 10-15 ani, a te apropia de granzii fotbalului european este un vis greu de realizat.

Problema rezida in faptul daca Sevilla poate fi considerata un "grande". N-ar fi, din moment ce formatia lui Juande Ramos este debutanta in "Champions League" si ocupa in prezent locul XI in "Primera Division, cu un meci mai putin jucat din opt etape. Sevilla are 9 puncte, clasamentul fiind condus de Real Madrid (19), urmata la un singur punct de Villarreal si Valencia.

Ar fi, totusi, un grande, din moment ce Sevilla a cistigat de doua ori consecutiv Cupa UEFA si nu acum "n" ani, ci chiar in ultimele editii (finale cu Middlesbrough si Espanyol Barcelona). Oricum ar fi, formatia andaluza ramine un nume greu in fotbalul spaniol si european si un adversar greu de depasit de singura echipa romaneasca ramasa in Cupele Europene. Aceasta si prin prisma omogenitatii lotului, care joaca cam in aceeasi formula de trei ani, iar implanturile din acest an, cum ar fi francezul Keita si ivorianul Arouna Kone sint deosebit de valoroase.

Insa Steaua are o experienta fructuoasa in fata echipelor spaniole, ultima isprava intimplindu-se in 2005, cind a eliminat Valencia, din postura de cistigatoare a Cupei UEFA si campioana a Spaniei. Si atunci, ca si acum, Steaua era pregatita de un tehnician italian, Walter Zenga, antrenorul de astazi, Massimo Pedrazzini, fiind secund. Sevilla are, insa, un ascendent moral datorita partidelor din primavara, cind a invins echipa romana cu 2-0 la Bucuresti si 1-0 pe "Ramon Sanchez Pizjuan".

Jucatorii bucuresteni au promise, in caz de victorie la Sevilla prime de 30.000 de euro de jucator. De aceea, antrenorul Pedrazzini incearca o formula ofensiva in partida de astazi, cu Dica in spatele virfurilor Badea si Iacob. O surpriza ar putea fi trecerea lui Banel Nicolita pe flancul sting, pentru o mai buna securizare in fata vitezistilor Adriano si Alves, in timp ce Petre Marin va juca fundas dreapta, datorita accidentarii polonezului Golanski.

De la Sevilla, vor lipsi Escude, Maresca si Kerjakov, dar va reveni cu siguranta Frédéric Kanouté, menajat de Juande Ramos in partida de campionat cu Levante, cistigata cu 2-0. Meciul de pe "Ramon Sanchez Pizjuan" va incepe la ora 21,45 si va fi transmis, in direct, de Pro TV. In aceeasi grupa, astazi, se mai disputa, la Londra, meciul Arsenal – Slavia Praga. (Nic. G).

Formatiile probabile

Sevilla: Palop – D. Alves, Boulahrouz, Dragutinovic  – Adriano, Poulsen, Keita, Renato – J. Navas, Kanoute, L. Fabiano (A. Koné).

Steaua: Zapata – P. Marin, Goian, Rada, Emeghara – Badoi, Ov. Petre, Nicolita – Dica – Badea, Iacob

Arbitri: Roberto Rosetti – Paolo Calcagno, Alessandro Griselli (Italia).

Ce se mai joaca astazi?

Grupa E: Stuttgart – Lyon, Glasgow Rangers – Barcelona. Clasament: 1. Barcelona – 6 p; 2. Glasgow – 6 p; 3. Stuttgart – 0 p; 4. Lyon – 0 p.

Grupa F: AS Roma – Sporting Lisabona, Dinamo Kiev – Manchester United. Clasament: 1. Manchester – 6 p; 2. Roma – 3 p; 3. Sporting – 3 p; 4. Kiev – 0 p.

Grupa G: TSKA Moscova – Inter Milano, PSV Eindhoven – Fenerbahçe Istanbul. Clasament: 1. Fenerbahçe – 4 p; 2. Inter – 3 p; 3. Eindhoven – 3 p; 4. TSKA – 1 p. 

Clasamentul grupei H

1. Arsenal    2    2    0    0     4-0    6

2. Sevilla        2    1    0    1     4-5    3

3. Slavia        2    1    0    1     4-5    3

4. Steaua    2    0    0    2     1-3    0

Comentarii