A fi sau a nu fi?

luni, 02 aprilie 2007, 20:45
2 MIN
 A fi sau a nu fi?

Clubul de volei Penicilina Iasi a luat o hotarire importanta, menita sa stringa legatura intre echipa si suporteri. Metoda nu este noua, dar sfinta: conferintele de presa inainte si dupa meciurile echipei, in special cele importante. Si cum Penicilina se afla in fata a celui mai important examen al sezonului de primavara, intilnirea pe care directorul tehnic Nicu Roibescu si antrenoarea Ecaterina Covaliciuc au organizat-o ieri a fost cit se poate de nimerita. Si aceasta pentru ca miine, de la ora 16,00, in Sala Penicilina cu CSU Neumarkt Tirgu Mures este cu adevarat decisiva pentru ocuparea locului V in campionatul Diviziei A1 de catre voleibalistele iesene. Venerabilul tehnician Nicu Roibescu, care se confunda cu istoria voleiului de pe Bahlui, a explicat, in putine cuvinte, traseul Penicilinei in acest an: "Obiectivul nostru, la startul sezonului, a fost ocuparea locului VI. Treptat, insa, nucleul de jucatoare care s-a stabilizat in ultima vreme a inceput sa se concretizeze o formula standard care ne-ar fi permis chiar atacarea zonei I-IV. A fost suficient ca o jucatoare importanta din acest nucleu sa devina indisponibila, pentru ca lucrurile sa iasa, pentru un timp, din albia normalului", a spus Nicu Roibescu, referirea evidenta fiind la Cristina Androhovici, jucatoare intrata in concediu de nastere, cea mai valoroasa din sextetul iesean. Probabil ca socul Cristina a generat infringerea cu 0-3 in fata Unicului nemtean, care a insemnat ratarea turneelor play-off. A mai urmat infringerea pe teren propriu in cinci seturi la Tirgu Mures, chinurile de la Constanta in meciul din sezonul regulat (meci cistigat de iesence cu 3-2, dupa ce au pierdut primele doua seturi!). Se parea ca Penicilina ramine condamnata la locul VI, dar victoria de la Tirgu Mures si infringerea neasteptata a muresencelor pe Litoral a rasturnat roata, astfel incit echipa ieseana a luat fata adversarei sale, chiar daca, dupa ultimul clasament actualizat, Neumarkt a revenit pe locul V, datorita unui meci cistigat in devans cu Rapid (3-0). O victorie in meciul de miine ar readuce Penicilina pe locul pe care il merita cu prisosinta.
De aceea, antrenoarea Cati Covaliciuc si elevele sale pregatesc cu multa seriozitate partida de miine, pentru a obtine – asa cum ii place directorului tehnic al echipei – primul loc in turneul la care participa.
In incheiere, atragem atentia asupra faptului ca, datorita importantei acestui meci si a capacitatii limitate a Salii Penicilina, spectatorii care vor sa sustina echipa trebuie sa vina cu minimum jumatate de ora inaintea inceperii meciului, pentru a nu avea surprize neplacute.

Comentarii