Adrian Poeana se joaca cu focul

marți, 11 ianuarie 2000, 00:00
2 MIN
 Adrian Poeana se joaca cu focul

Recent, Baza Nautica Dorobant a trecut din patrimoniul Clubului Sportiv Municipal Iasi in cel al Directiei Judetene pentru Tineret si Sport, printr-un ordin semnat de ministrul Crin Antonescu. Asteptata de mai multa vreme, aceasta mutare se loveste de refuzul presedintelui Adrian Poeana, care acuza un substrat politic si spune ca nu va semna procesul de predare-primire pina ce nu va recupera o suma de bani de la o anumita firma. Acesta nu are insa nimic de declarat "Monitorului", abordind o pozitie preferentiala greu de inteles pentru un presedinte de club bugetar. Singurele cuvinte pe care le-am smuls de la Poeana au fost: "Inca nu am vazut nici o hirtie privind acest transfer".
Ioan Bucu, directorul DJTS, s-a aratat uimit de turnura pe care a luat-o un banal transfer al unei baze sportive: "Nu pot sa inteleg cu ce drept comenteaza Adrian Poeana un ordin al ministrului. L-as intreba ce investitii a reusit sa faca in baza din resurse extrabugetare si cu ce bani s-a tinut Balcaniada de canotaj. Sint multe probleme acolo, cu statutul terenului, cu apa, etc, iar DJTS are mai multe posibilitati de a le rezolva."
Mult mai transanta este pozitia ministrului Crin Antonescu: "Presedintele clubului trebuie sa se supuna deciziei luate, pentru MTS este administratorul general al bazei. Ratiunile au vizat o mai buna administrare, DJTS fiind mai in masura sa se ocupe de gestionarea Bazei Nautice. In general, in tara astfel de baze sint gestionate de directiile pentru tineret si sport. Daca ne apucam sa facem politica, probabil Adrian Poeana nici nu mai era presedinte."
Antrenoarea Valeria Catescu, coordonatoarea centrului de pregatire olimpica de la Dorobant, ne-a declarat: "Noi nu stim exact ce se intimpla, probabil sint multe interese la mijloc. Daca baza a trecut in patrimoniul, DJTS sper sa fim ajutati. Alta este insa doleanta noastra, sintem singura sectie de canotaj din tara ai carei sportivi nu au mai fost premiati din vara. Inca nu am primit premiile pentru rezultatele de la campionatul national din luna august. Daca pentru altii s-au gasit bani, de ce nu ar fi si pentru noi?" (Daniel SIMION)

Comentarii