Afaceri marca Poli

joi, 01 februarie 2001, 00:00
2 MIN
 Afaceri marca Poli

Intrunit ieri, Consiliul de Administratie al FCM Poli Iasi nu a reusit sa aduca nimic nou in privinta clarificarii lotului de jucatori cu care va fi abordat returul. Singura noutate certa ramine Claudiu Dumitru, cel caruia tatal sau, antrenorul gruparii iesene i-a rezolvat transferul. S-a stabilit ca in termen de o saptamina sa se rezolve mai multe transferuri. Astfel, pentru Besleaga si Maxinciuc, care apartin de Steaua, va fi nevoie de circa 2 000 de dolari de fiecare, pentru portarul Luca de la Radauti, circa 20 milioane de lei iar pentru portarul Mihalache se negociaza deja cu Fulgerul Bragadiru, suma de transfer fiind de circa 3000 $. Desi la sfirsitul cantonamentului s-a spus ca se va renunta la Gheorghe, se vor cauta 1000 $ pentru obtinerea dezlegarii acestuia de la Cimentul Bicaz.
In ceea ce-i priveste pe fostii jucatori ai lui Poli care vor sa revina, certa este aducerea lui Petrache, CFR Pascani urmind sa primeasca la schimb cedarea definitiva a lui Ancuta. Foarte curios acest lucru de vreme ce in vara s-a spus ca Petrache a fost imprumutat gratis feroviarilor si putea reveni in aceleasi conditii in Copou la orice ora. Pentru Dobrea, Apemin Borsec cere 50 de milioane de lei, revenirea lui Cotan de la CFR Citadin depinde de ritmul in care acesta va slabi iar Cojocaru de obtinerea dezlegarii in alb de la Foresta Suceava. Manole va fi verificat timp de o saptamina apoi urmind a se decide soarta lui.
Cum plecarea lui Giani Capusa in China se pare ca se va amina, pentru a face rost de banii necesari achizitionarii jucatorilor amintiti clubul are nevoie de circa 10 000 $. "Am apelat la domnul Alexa sa ne imprumute cu acesti bani pe care-i vom returna in cel mai scurt timp din profitul societatii Iasi XXI, daca actionarii vor accepta acest lucru. In acest caz, jucatorii vor apartine de Iasi XXI" a declarat presedintele Consiliului de Administratie al FCM Poli Iasi, Romeo Olteanu, administratorul Iasi XXI care s-a declarat optimist: "In lotul de 24 pe care antrenorii l-au prezentat si Consiliul l-au aprobat exista 17 jucatori sub 23 de ani asa ca viitorul pare bun. Bineinteles, asta se va intimpla daca vom reusi sa rezolvam toate transferurile".
In alta ordine de idei, ieri, un reprezentant al campioanei Republicii Moldova, Zimbru Chisinau, echipa ce a avut in ultimii ani o reprezentare in cupele europene mult mai serioasa chiar decit "granzii" autohtoni, a solicitat disputarea unei partide amicale cu Poli, la Iasi pentru ziua de simbata. Totusi, Poli ar putea declina aceasta tentanta oferta pentru ca in acea zi gruparea ieseana are prevazut un amical cu Laminorul Roman, revansa urmind a avea loc martea viitoare in orasul tevarilor. (Ovidiu MINEA)

Comentarii