Ajutor pentru Petrov

marți, 04 ianuarie 2011, 23:01
1 MIN
 Ajutor pentru Petrov

Vitali Petrov, primul si pentru moment singurul pilot rus din Formula 1, a primit sustinere financiara din partea consortiului "Rostehnologhii", o societate de stat, indica presa locala. Managerul lui Petrov, Oksana Kosacenko, patronul holdingului  "Rostehnologhii", Serghei Semezov, si patronul firmei "Novatek", Leonid Mihelson, s-au pus de acord pentru a-l sustine pe pilotul rus, in cadrul unei reuniuni cu primul ministru Vladimir Putin. ”Numarul iubitorilor acestui sport creste zi de zi”, a declarat Vladimir Putin, potrivit presei locale. ”Petrov, care este foarte cunoscut printre fanii Formulei 1, a semnat recent un nou contract de doi ani cu echipa sa (Lotus Rénault). El are cu siguranta nevoie de ajutor, mai ales financiar”, a adaugat primul ministru rus.
Petrov, care a debutat la Rénault in 2010, ramine deci in aceeasi structura, rebotezata Lotus Rénault GP dupa vinzarea partilor Rénault grupului Proton, actionar majoritar la Lotus. El il va avea coechipier pe polonezul Robert Kubica.
Rusul a terminat sezonul pe locul 13 in clasamentul pilotilor, cu 27 puncte.
"Rostehnologhii" este un holding creat in 2007 prin decret al presedintelui Federatiei Ruse si regrupeaza societatile rusesti din sectoarele de automobilism, armament si inalte tehnologii. (AGERPRES)

Comentarii