Alergind dupa himere

miercuri, 27 septembrie 2000, 23:00
3 MIN
 Alergind dupa himere

Daca Rapid ar reusi in aceasta seara sa intoarca soarta disputei cu Liverpool, din turul I al Cupei UEFA si sa se califice in dauna "cormoranilor" in faza urmatoare a competitiei, am putea spune ca s-a produs una dintre cele mai frumoase surprize din istoria fotbalului romanesc. Dupa cum s-au desfasurat, insa, ostilitatile in meciul tur, de la Bucuresti, cind englezii s-au impus cu 1-0, prin golul lui Barmby si dupa cum au evoluat giulestenii in ultimele meciuri de campionat, aceasta surpriza are mai putine sanse sa se produca decit ar avea Gaz Metan Medias sa cistige Divizia A.
Sigur ca in fotbal totul este posibil, sigur ca Anghel Iordanescu, ambitios cum il stim, nu exclude posibilitatea de a "detona" marea bomba pe "Anfield Road", dar ar trebui sa fim naivi ca sa credem ca Liverpool va da cu piciorul acestei sanse uriase de a se califica in turul al doilea. Pastrindu-ne simtul realitatii, trebuie sa recunoastem ca gazdele meciului din aceasta seara, care va incepe la ora 22.00 si va fi transmis in direct de Antena 1, sint superioare atit din punct de vedere al pregatirii tehnico-tactice, cit si al experientei, asa ca cel mai normal obiectiv al rapidistilor este sa se intoarca de la Liverpool fara sa se faca de ris. Iordanescu nu are indisponibilitati majore in lot, lucru pe care "Generalul" si-l doreste cel mai mult este ca tinerii sai jucatori sa se fi refacut psihic dupa rezultatele neconcludente din campionat si sa nu se lase timorati de atmosfera incendiara pe care o vor crea diseara suporterii englezi. Atacantul Daniel Pancu spera ca situatia delicata prin care trece echipa sa fie depasita la Liverpool. "Nu ne este teama de atmosfera care va fi pe Anfield Road", spune Pancu.
In cealalta tabara, directorul tehnic al "cormoranilor", Gerard Houllier, are patru indisponibilitati de marca, pe Jamie Redkanpp, finlandezul Sami Hyypia, cehul Vladimir Smicer si atacantul Emile Heskey, care va fi operat in curind la genunchi. In schimb, au iesit din perioada de convalescenta cehul Patrcik Berger, fundasul din Guineea Titi Camara si mai ales internationalul englez Robbie Fowler, care va fi probabil titular impotriva Rapidului.
Houllier a spus, de altfel, ca daca nu se va intimpla nimic neprevazut pina la ora meciului, Fowler va face pereche in atacul gazdelor cu Owen, pentru prima oara in ultimul an, deeoarece din septembrie ’99 incoace ambii au traversat lungi perioade de acidentare. Partida va fi arbitrata de o brigada de arbitri din Cehia, concusa de Miroslav Liba.
Echipele probabile:
Liverpool: Westerveld – Hyypia, Babbel, Henchoz, Ziege – Barmby, Carragher, Hamann
Diomède – Owen, Fowler.
Rapid: R. Lucescu – Stanciu, Constantinovici, Mutica – Maldarasanu, Schumacher, Isaila, Iftodi, Frasineanu – Pancu, N. Constantin.
Marti s-au disputat sase meciuri contind pentru returul turului I in Cupa UEFA. Iata rezultatele si marcatorii: Graz AK – FC Kosice 0-0 ; Girondins Bordeaux – Lierse 5-1 (1-0). Pauleta (’24, ’47, ’90), Feindouno (’58, ’73) / Cavens (’61); München 1860 – Petra Drnovice 1-0 (0-0). Kurz (’74); Inter Bratislava – Roda Kerkrade 2-1 (2-0). Babnic (’38), Nemeth (’43) / Tchoutang (’54); Udinese – Polonia Varsovia 2-0 (1-0). Bertotto (’32), Muzzi (’90); Viborg – TSKA Moscova 1-0 (0-0, 0-0). Kaergaard (‘100). S-au calificat in turul II Graz, Bordeaux, München 1860, Inter Bratislava, Udinese si Viborg. (Ion TEODOR)

Comentarii